Türk-İş işveren koltuğunda terledi

  • Home
  • Türk-İş işveren koltuğunda terledi
Türk-İş işveren koltuğunda terledi
Türk-İş Yönetimi, kendi çalışanlarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde ise bu kez işveren koltuğunda terledi.Abone ol

Türk-İş çalışanlarının örgütlü olduğu Tez-Koop-İş Sendikası ile yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlanması, Tekel işçilerinin eylemi nedeniyle gecikti.

Toplu sözleşme görüşmelerinin gecikmesi dolayısıyla ara bulucu sürecine kadar gelindi.

Tekel işçilerinin eylemi sürecinde yaşanan yoğunluk nedeniyle toplu sözleşme, yürürlü nur dağı k tarihinden yaklaşık 2,5 ay sonra imzalanabildi.

Türk-İş yönetimi, sendikanın zam taleplerine ''imkanlar ölçüsünde'' karşılık verdi.

Çalışanlardan, eğitim ve kıdem durumuna göre oluşturulan ücret skalasında kendi pozisyonlarına karşılık gelen ücreti alamayanların ücretlerinde kademeli bir iyileştirmeye gidildi.

Bu iyileştirmelerin ardından toplu sözleşmenin birinci ve ikinci altı aylarında ücretler yüzde 5'er artırılacak. Böylece toplu sözleşmenin birinci yılında çalışanların ücretlerine kümülatif yüzde 10,25 zam yapılacak.

Toplu sözleşmenin ikinci yılında ise ücretlere 2010 yılı enflasyonunun yüzde 25 fazlası uygulanacak.

Çalışanlara her ay 100 lira sosyal yardım, yıllık 300 lira giyim yardımı, yıllık 300 lira yakacak yardımı, Ramazan Bayramı'ndan önce 225 lira, Kurban Bayramı'ndan önce 350 lira bayram harçlığı, evlenenlere 1 aylık ücret tutarında evlenme yardımı, kendisi ya da eşi doğum yapan çalışana 200 lira doğum yardımı, birinci derece yakınını kaybeden çalışana 600 lira ölüm yardımı, çalışanın ölümü halinde yasal mirasçılarına 1 aylık ücreti, iş kazası ve meslek hastalığı sonucu ölmüşse 2 aylık ücreti tutarında ölüm yardımı verilecek.

Çalışanlar, yılda 4 defa aylık ücretleri tutarında ikramiye alacak.

Kıdem tazminatları ise çalışanların iş yerinde geçirdikleri süreye bağlı olarak 45, 50, 55 ve 60 günlük ücretleri doğrultusunda ödenecek.



Kategori : ÇALIŞMA HAYATI
Whatsapp İletişim