Karadeniz'in kurtuluşu bu projede

  • Home
  • Karadeniz'in kurtuluşu bu projede
Karadeniz'in kurtuluşu bu projede
Karadeniz'in gelişmesinde ekonomi, ekonominin gelişmesi için de bu projenin hayata geçmesi şartAbone ol

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, Harşit Demiryolu Platformu’nun kurulması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Yaptığı açıklamada Erzincan, Gümüşhane, Tirebolu, Trabzon Demiryolu Projesi ile ilgili Harşit Vadisi’ndeki il ve ilçelerin sivil toplum kuruluşları ile birlikte ortak çalışmalar yapmak üzere Harşit Demiryolu Platformu’nun kurulması için çalışma başlatıldığı söyleyen Nas, “1741 yılından bu yana yapılması planlanan, çoğu hükümetlerin de gündeminden düşmeyen fakat günümüze kadar fizibilite çalışmaları haricinde h gezi videosu içbir çalışma yapılmayan Erzincan–Gümüşhane–Tirebolu–Trabzon Demiryolu Projesi bölgemiz için hayati bir önem taşımaktadır” dedi.

Nas, barajlar ve santraller vadisi olma yolunda hızla ilerleyen Harşit Vadisi’nin artık diğer hizmetlerle de süslenerek bölge ve ülke turizmi açısından önemli bir vadi olduğunun altını çizdiği açıklamasını şöyle sürdürdü: “Rafting sporundan alında yayla turizmine kadar, özellikle Gümüşhane yöresindeki tarihi eser zenginliği, Karaca mağarası gibi birçok turizme yönelik alanlarında dikkate alındığında bu vadiden geçecek bir demiryolu hattının yük taşımacılılığın yanı sıra insan ulaşımında da azımsanmayacak bir potansiyeli olacağı kesindir. Yetkililerin konuyu tek yönlü sadece maddi maliyet kapsamında değerlendirmeyip, her yönüyle ülke ekonomisine uzun vadede sağlayacağı faydalarının da dikkate alınarak değerlendirmesi gereklidir.”

Platformu güzergah kavgası yapmaktan ziyade demiryolunun tüm bölgeye yayılmasını teşvik edecek çalışmalar içerisinde olmak için kurmayı planladıklarını ifade eden GİKDER Başkanı Selim Nas, “İstanbul’dan bindiğiniz bir hızlı trenle Samsun üzerinden Giresun’a, Trabzon’a, Gümüşhane’ye en kısa sürede gelebilmenin hayalini kurmalıyız. Karadeniz’den GAP’a ulaşan demiryolunun hayalini kurmalıyız. Bizler, bu hayalin kesinlikle gerçekleşeceğine her zaman inananlardanız. Bu hayali gerçekleştirmek için de güç birliği içerisinde olmalıyız. Erzincan–Gümüşhane–Tirebolu–Trabzon Demiryolu Projesi’nde gelinen noktada gerek Ulaştırma Bakanımızın yapmış olduğu açıklamalar gerekse yapılan Proje Etüd ihalesinde güzergahın Erzincan–Gümüşhane–Tirebolu–Trabzon olarak belirlenmesi artık bizim için güzergah konusunda yapılan tartışmalar kapanmıştır. Güzergahın Erzincan–Gümüşhane–Tirebolu–Trabzon olarak belirlenmesi gerek bölgemize gerekse ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Nas, önümüzdeki günlerde Giresun’un Tirebolu ilçesindeki sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek platformun yol haritasını çizeceklerini de sözlerine ekledi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim