Adana'ya Fen Lisesi müjdesi

  • Home
  • Adana'ya Fen Lisesi müjdesi
Adana'ya Fen Lisesi müjdesi
Adana'da hayırsever vatandaşların yaptıracağı Fen Lisesi için protokol imza töreni yapıldı.Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, hükümetleri döneminde eğitim-öğretimin fiziki mekanlarının en iyi noktaya getirilmesi konusunda önemli mesafeler alındığını belirterek, bunda hayırseverlerin katkısının büyük olduğunu söyledi.

Çubukçu, Adana Valiliği'nde, hayırsever Özbek Özler ve Fatma Terim Özler tarafından yaptırıl al raji bank acak Fen Lisesi'nin protokol imza törenine katıldı.

Törendeki konuşmasında, hükümetleri döneminde eğitim-öğretimin fiziki mekanlarının en iyi noktaya getirilmesi konusunda önemli mesafeler alındığını belirten Bakan Çubukçu, ''Bu konuda Türkiye genelinde hayırseverlerimizin katkısı büyük. Adana'da da bu katkılardan birini görmekten mutluluk duyuyorum. Yapılacak fen lisesinin Çukurova Üniversitesi'ne yakın noktada olmasını da ayrı bir avantaj olarak görüyorum. Çünkü fen liselerimizin akademik başarısı oldukça yüksek oluyor'' dedi.

Vali İlhan Atış ise Adana'da derslik başına düşen öğrenci sayısının 39,9 olduğunu belirterek, ''2003'e kadar okullarımızda 4 bin bilgisayar vardı, bugün 18 bin bilgisayar var. Okul öncesi öğetimde yüzde 60'ı yakalama çabasındayız. Okul müdür yardımcılarının odalarını bile kendi istekleri doğrultusunda ana sınıflarına çeviriyoruz'' diye konuştu.

Ali Özler de eğitime gönül veren bir aile olduklarını ve bundan gurur duyduklarını ifade etti.

Merkez Sarıçam ilçesinde mülkiyeti özel idareye ait 100 bin 833 metre kare alan üzerine yaptırılacak ve Terim-Özbek Özler Fen Lisesi adını taşıyacak okul, tip projeyle 16 derslikli olarak inşa edilecek. 200 öğrenci kapasiteli okulda, pansiyon binası ile spor salonu da yer alacak



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim