Madımak, 5 liradan tezgaha indi

  • Home
  • Madımak, 5 liradan tezgaha indi
Madımak, 5 liradan tezgaha indi
Sivaslıların damak tatları arasında ayrı bir yeri olan madımak, kilosu 5 liradan tezgâhlardaki yerini aldı.Abone ol

Sivas'ın yöresel tatlarından Madımak 5 liradan tezgahlardaki yerini aldı.

İlkbahar aylarıyla birlikte köylü kadınlar tarafından kırlardan toplanarak pazarda satışa sunulan madımak, taze tüketildiği gibi kış için kurutularak ya da konservesi yapılarak d gezi videosu a saklanıyor. Sezonun ilk ürünü Sivas'taki sebze ve meyve halinde satışa sunuldu.

Perakende sebze ve meyve hali esnafı, kilosu 5 liradan satılmaya başlanan madımağın alıcısının fazla olduğunu ifade ettiler. Kırlarda yetişen ve besin değeri oldukça yüksek olan madımağın toplanması işlemi ise oldukça güç şartlarda oluyor. Bir kişi haftada ancak 35-40 kilo madımak toplayabiliyor. Madımak toplamak özellikle köylü kadınlar için bir geçim kaynağı. Hal esnafı da, kadınlardan aldıkları madımağı, tezgahlarda madımak severlerle buluşturuyor. Alıcısı oldukça fazla olduğu için bir hafta içinde toplanan madımak, halde bir günde satılıyor.

Madımak satıcıları, "Biz bu mevsimlerde özellikle Yıldızeli'nin köylerinden aldığımız madımağı perakende haline getirip satıyoruz. Bazı kadınlar da kendileri getirip satıyor. Kazandıkları para ile haftalık pazar ihtiyacını karşılıyor. Şu anda bazı müşteriler fiyatın yüksekliğinden yakınıyor. Fakat madımak yemeği çok lezzetli olduğu için almadan da gitmiyor. Madımak yeni çıktığı için kilosu 5 TL'den satılıyor. Önümüzdeki günlerde biraz daha ucuzlayabilir" şeklinde konuştular.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim