CHP'yi sarsacak fire tahmini!

  • Home
  • CHP'yi sarsacak fire tahmini!
CHP'yi sarsacak fire tahmini!
Bülent Arınç 'Fire denince gözler Ak Parti'ye dönüyor' dedi. Muhalefetin de fire vereceğini söyledi. Üstelik az da değil!Abone ol

Arınç, Anayasa değişiklik paketi için muhalif milletvekillerinin vicdanlarının sesini dinleyeceklerine inandığını vurguladı.Anayasa değişiklik paketi için muhalif milletvekillerinin vicdanlarının sesini dinleyeceklerine inandığını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Sadece CHP'de en az 20-25 fire bekliyorum. MHP için de böyledir” dedi... Referandum'da alınacak oy oranını ise yüzde 60 olarak tahmin etti!

Bugün'e göre; gazetelerin Ankara Temsilcileri ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent missouri seo Arınç, çarpıcı açıklamalar yaptı. Arınç, muhalefetin Anayasa değişikliğini mahkemeye taşıma gayretlerini 'çılgınlık' olarak tanımlarken zorlama girişimlerin 'ters tepeceğini' söyledi. Arınç'ın sorulara verdiği cevaplar şöyle:

SEÇİME BİR GÜN KALSA BİLE

Yapılmak istenen şey Anayasa değişikliğidir. Bunun yolu, yöntemi ve imkanları da Anayasa'da belirlenmiştir. İlk defa yaptığımız bir iş de değil.

Hükümetin de TBMM'nin de meşruiyeti var. Seçime bir gün bile kalsa, TBMM çalışır, kanun çıkarır, değiştirir, gerekirse Anayasa değişikliği yapar.
SIRTIMIZI DÖNMÜŞ DEĞİLİZ

Uzlaşma ve diyalog kapısının açık olduğuna kendimiz inandığımız için muhalefetle görüşmeyi arzu ettik. Bir kısmı 'gelsinler çayımızı içsinler gitsinler', kimisi 'kapağını bile açmam biz bu işe karşıyız' dedi. Biz buna rağmen kapılarını çaldık ve gittik.

Yüksek yargı ile ilgili olarak geçmişten bu yana Sayın Mustafa Bumin'in bize getirdiği teklifleri de biliyoruz; Eraslan Özkaya'nın yaklaşımını da biliyoruz. Danıştay'dan gelenleri biliyoruz. Bunlar kendi aralarında anlaşamazlar. Birisi Anayasa Mahkamesi'ne karşı çıkar, kimisi başkasına karşı çıkar. Ama ortak paydaları dikkate aldığımızı söyleyebiliriz. Kendileri de ne yapmak istediğimizi bizden çok daha iyi biliyorlar.

Onlara da sırtımızı dönmüş değiliz, Adalet Bakanımız ve Adalet komisyonları başkanlarımız ile sık sık görüştüklerine ben şahidim. Şimdi bu konuda, aklımıza gelen her kurum ve kuruluşla konuştuk, önerileri ve eleştirilerini dikkate aldık.

FİRE İHTİMALİ HEPSİ İÇİN GEÇERLİ

En son 29 madde oldu. Geçmişte 30 madde değişmedi mi, değişti. Onlardan biridir bu.  Bunun Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesi uzun olacak. Meclis gündemine gelmesi ve Genel Kurul'da görüşülerek oylaması belki günler alacak.

Ben 8 yıl kesintisiz eğitim çalışmalarının 2.5 gün aralıksız sürdüğünü biliyorum. Sıraların üzerinde uyuyan milletvekilleri vardı. Yine ona benzer görüntülerle bu işi yapacağız, yapmaya da mecburuz yaparsak da çok iyi olacak.

FİRE İHTİMALİ HEP VARDIR



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim