Yenimahalle Belediyesi işçileri sevindirdi

  • Home
  • Yenimahalle Belediyesi işçileri sevindirdi
Yenimahalle Belediyesi işçileri sevindirdi
Yenimahalle Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Abone ol

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile Yenimahalle Belediyesi arasında, belediye işçilerinin mali ve sosyal haklarını öngören toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediyenin İlkadım Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Genel-İş Sendikası Genel Başk hastane seo anı Erol Ekici de katıldı.

Türkiye'de ne zaman barış ve huzur ortamı doğarsa o zaman üretimin olacağını ifade eden Yaşar, ''Ne zaman Türkiye borç batağından kurtulursa, ne zaman Türkiye katlanan borçlardan kurtulursa emeğin hakkı da o zaman daha çok verilir'' dedi.

Göreve geldiği günden itibaren emekçinin maaşını gününde ödemeye çalıştığını anlatan Yaşar, görevde kaldığı müddetçe de çalışanlarının maaşlarını ödemeye öncelik vereceklerini bildirdi.

Bu dönemki toplu sözleşmede işçilerin maaşlarına yüzde 13 zam yapma imkanı bulduklarını kaydeden Yaşar, sosyal haklarda da iyileştirmeler yapıldığını söyledi.

DİSK GENEL BAŞKANI ÇELEBİ

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de 5 yıl önce Yenimahalle'de çalışma hakkının tehdit altında olduğu bir süreci yaşadıklarını ifade etti.

Belediyede daha önceki dönemde iki ayrı sendikal modelin yaşandığını anlatan Çelebi, işçilere, ''Birisi Hak-İş birisi DİSK. O iki ayrımı da bu dönem içinde görme imkanı buldunuz'' diye seslendi.

Bu yılki toplu sözleşmede işçilere, enflasyonun altında ezdirmeyen ücret zamlarının verildiğini anlatan Çelebi, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından iki yıl süreli toplu iş sözleşmesi, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar tarafından imzalandı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim