Başkent Ankara'da kuduz alarmı!

  • Home
  • Başkent Ankara'da kuduz alarmı!
Başkent Ankara'da kuduz alarmı!
Başkent'te kuduz hastalığının kontrolü projesi kapsamında sahipli sahipsiz bütün kedi köpekler için ücretsiz kuduz aşısı kampanyası başladı.Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de kuduz hastalığının kontrolü projesi kapsamında, sahipli ve sahipsiz kedi ve köpekler için ücretsiz kuduz aşısı kampanyası başlattı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde Kurtuluş Parkı'ndaki Evcil Hayvanlar Hastanes alabama seo i'nde gerçekleştirdiği ücretsiz aşılama işlemleri, 30 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek.

Kampanya kapsamında aşılanan sahipsiz köpek ve kedilere, tekrar bir aşılama işlemi yapılmaması için renkli tanımlama bantları takılıyor.

Hastane, Ankaralıların evcil hayvanlarını muayene ve tedavi ettirebilecekleri, kısırlaştırma ve her türlü aşı işlemini güvenle yaptırabilecekleri bir merkez olarak hizmet veriyor. Hastane sahipsiz hayvanların da toplum sağlığını tehdit etmeden kendi ortamlarında sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için imkanlar yaratıyor.

Hastanede insan sağlığını tehdit eden, insanlara bulaşabilen hastalıkları önlemek, aşılama, muayene, tedavi, kısırlaştırma, ameliyat ve parazitlerle mücadele konularında hizmet veriliyor. Hastanede yılda bir kez periyodik uygulanan kuduz aşısı ile karma aşı, kedi lösemisi aşısı ile halk arasında köpek için öksürük aşısı olarak bilinen aşılar, bir program çerçevesinde yapılıyor.

Hastanede laboratuvar hizmetleri, aşılama, kısırlaştırma operasyonu benzeri hizmetlerin yanı sıra cerrahi müdahaleler de gerçekleştiriliyor.

Hafta içi 09.00-16.30 saatleri arasında hizmet verilen hastaneyle ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 433 12 12 ve 433 64 64 numaralı telefonları aramaları gerekiyor. Hastanede, kampanya dışındaki hizmetler için talep edilen sembolik ücret, aşı, ilaç ile tedavide kullanılan malzemelerin temininde kullanılıyor.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim