Kırgızistan'da ölü sayısı 65'e çıktı

  • Home
  • Kırgızistan'da ölü sayısı 65'e çıktı
Kırgızistan'da ölü sayısı 65'e çıktı
Kırgızistan'da yaşanan ayaklanma ve yağma olayları sürerken başkent Bişkek'te en az 65 kişinin öldüğü öğrenildi.Abone ol

Kırgızistan Sağlık Bakanlığı, başkent Bişkek'te polis ve hükümet karşıtı göstericiler arasında çıkan çatışmalarda en az 65 kişinin öldüğünü, 400 kişinin d pansiyon reklam e yaralandığını açıkladı.

Bu arada Devlet Başkanı Kurmanbek Bakıyev'in, ülkenin güneyindeki Oş kentine gittiği bildirildi. Hem Bişkek, hem de Oş havaalanlarındaki görgü tanıklarının bu bilgiyi doğruladığı belirtildi. Oş'ta yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kaydedildi.

Elektriklerin büyük oranda kesik olduğu Bişkek'te gerginlik sürüyor. Ana caddelerdeki dükkanların yağmalandığı öğrenildi. Başkentin çeşitli bölgelerinden dumanlar yükseliyor. Kent merkezindeki Ala Too meydanında 10'dan fazla araç yakıldı.

Muhalefet yetkililerinin, sabah saatlerinde basın toplantısı yapmaları bekleniyor. Muhalefet temsilcileri, bu toplantıda bir komisyon kurulmasının kararlaştırılacağını ve komisyonun güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açması yönündeki emri kimin verdiğini belirlemek için çalışacağını duyurdu.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim