Adana'da Aytaç Durak'a söz darbesi!

  • Home
  • Adana'da Aytaç Durak'a söz darbesi!
Adana'da Aytaç Durak'a söz darbesi!
Aytaç Durak'ın açığa alınmasından sonra Adana'da işler değişiyor. Başkan Durak'ın belediye binasındaki sözü kaldırıldı.Abone ol

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tuncel, "Adana'da huzur yoksa huzur hakkı da yok" diyerek zarar eden şirketten yılda 435 bin lira huzur hakkı dağıtılmasına son verdi.

Durak’ın belediye binasında asılı olan, ‘Dürüst olmak esastır; önemli olan yetkiliyken dürüst kalabilmektir’ sözü yazan tabela da indirilip yerine Atatürk’ün Adana ile ilgili bir sözü asıldı.

Tuncel, yakın zamanda Koza A.Ş'den alınan huzur haklarına son vereceğini açıkladı. Böylece yılda belirli isimlere huzur hakkı adı altında dağıtılan 2 milyon lira belediye kasasında kalacak.

İşsizlik alabama seo sıralamasında ikinci sıradaki Adana'da Çukurova Fuarcılık A.Ş.'den 9 üyeye yılda 435 bin lira verilmesine yapılan genel kurulda son verildi.

ÇUFAŞ'ın olağan genel kurulunda yönetim kurulu da değişti. ÇUFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aytaç Durak ve Genel Müdürü Duru Çiftçi'nin görevine son verildi.

Genel kurulda alınan karar gereği yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı alamayacağı kararlaştırıldı.

DURU ÇİFTÇİ AVANTA MAAŞ ALIYORMUŞ
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tuncel, ÇUFAŞ'tan huzur hakkı alanların artık Adana için gönüllü çalışacağını söyledi. Tuncel, "ÇUFAŞ'ta genel müdürlük diye bir kadro yokmuş zaten. Orada Duru Çiftçi'ye uydurma bir genel müdürlük payesi vermişler. Onu da kaldırdık. Avanta maaş alıyormuş oradan. Huzur hakkı diye bir şey de bırakmadık. Adana için artık gönüllü çalışacaklar. Çalışmayanı değiştireceğiz. ÇUFAŞ şu an zarar eden bir şirket 435 bin lira maaş olur mu?" sorusunu yöneltti.

ADANA'DA BOŞ BİR BAŞKAN OTURUYORMUŞ
Koza A.Ş.'deki huzur hakkını da kaldıracaklarını söyleyen Tuncel, "Bugün genel müdürü çağırıp konuşacağım. Orada da huzur hakkını kaldıracağım. 'Belediye huzur bulmadan huzur hakkı yok. Adana da huzur bulacak. Zaten biraz huzura kavuştu. İşler çok güzel yürüyor. Dün anormal bir yağış oldu bir saat içerisinde tertemiz oldu her yer. Demek ki Adana'da boş bir başkan oturuyormuş. Bundan sonra Adana çok daha rahatlayacak. Adamın (Aytaç Durak) tarla alıp arsa yapma, ticaret alanı yapmadan başka bir derdi yokmuş. Nerede bir sıkıntı varsa bize bildirilsin bundan sonra anında müdahale edeceğiz."

ZARAR EDEN ŞİRKETTEN HUZUR HAKKI ALDILAR
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak 4 bin 143 TL, Adana Ticaret Odası(ATO) Başkanı Şaban Baş 4 bin 143 TL, ÇUFAŞ Genel Müdürü Duru Çiftçi 4 bin 143 TL, Eski CHP Milletvekili Kemal Sağ 3 bin 778 TL, ATO Meclis Üyesi Ali Münif Yeğenağa 3 bin 911 TL, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Okan Güçlü 3 bin 778 TL, Özel İdare Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz 4 bin 143 TL, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen 4 bin 143 TL, Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Ahmet Coşar 4 bin 143 TL.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim