Malatyalı 91 yıllık çift Guinness yolcusu

  • Home
  • Malatyalı 91 yıllık çift Guinness yolcusu
Malatyalı 91 yıllık çift Guinness yolcusu
Malatyalı Abdullah Dede ile Elif Nine... Her ikisi de 110 yaşını devirdi. 91 yıllık çiftin sevgi dolu gözlerinde gençlere mesaj var.Abone ol

Uzun yaşamanın sırrı huzurlu bir hayat ve karşılıksız sevgide gizli olsa gerek. Malatyalı Abdullah Dede ve Elif Nine bu sevgi içinde 110 yaşını devirdi. El ele objektiflere poz veren 91 yıldır evli çiftin gençlere mesajı çok açık.

Malatya Valisi Ulvi Saran, Arguvan ilçesine bağlı Yazıbaşı kö dekorasyon yünde yaşayan ve 113 yaşına giren Abdullah Adıgüzel'in doğum gününü kutladı.

Vali Saran, Yazıbaşı köyünde Abdullah Adıgüzel ve 110 yaşındaki 91 yıllık eşi Elif Adıgüzel'i ziyaret ederek, çiçek verdi, çikolata ikram etti.

Asırlık aşıkların yanına oturarak bir süre sohbet eden Vali Saran , gençlik anılarını dinlediği Abdullah Adıgüzel'e eşini sevip sevmediğini sordu.

Saran, şöyle konuştu:
''Çağımızda benzer bir evliliğe rastlamak neredeyse imkansız. Yapılan hesaplamalara göre 90 yılın üzerinde bir birliktelikleri var. Abdullah dedenin kimlik bilgileri kendisinin 113 yaşına girdiğini gösteriyor. Elif ninenin kimliğiyle ilgili bir takım sorunları olmuş. Nüfusa geç yazılması nedeniyle yaşı biraz küçük görünüyor. Ancak onun da 110 yaşlarında olduğu kabul ediliyor. Guinness Rekorlar Kitabı'na giren en uzun evlilik 87 yıl civarında. Ancak hesaplamalarımıza göre, Adıgüzel çifti 91 yıldır evliler. Bu çiftin kentimizde yaşamasından dolayı da gurur duyuyoruz. İnsanların birbirini anlamadığı, yuvaların yıkıldığı bir çağda 91 yıl evli kalan ve birbirlerini halen seven Adıgüzel çiftinin tüm dünyaya örnek olmasını istiyoruz. Kendilerine sağlıklı ve daha uzun yıllar diliyorum.''

Abdullah Adıgüzel de eşini çok sevdiğini ve ondan memnun olduğunu söyledi. Çiftin 113 çocuğu ve torunu bulunuyor.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim