Pasaport kuyruğu çileden çıkaracak!

  • Home
  • Pasaport kuyruğu çileden çıkaracak!
Pasaport kuyruğu çileden çıkaracak!
Haziran ayından itibaren pasaportlara çip geliyor..Fakat pasaportların merkez olarak sadece Ankara'dan dağıtılacak olması uzun kuyruklara sebep olacak gibi...Abone ol

Artık milyonlarca kişinin pasaportları AB standartlarına uygun biçimde çipli olacak. Çipli pasaportlar tek bir merkezd pennsylvania seo en, Ankara'dan dağıtılacak. Amaç çipli pasaportun sahtesinin yapılmasını engellemek. Yığılma ve uzun bekleme süresinin nasıl engelleneceği ise merak konusu.

Akşam Gazetesi'nde bugün Özkan Tamirak imzası ile yeralan habere göre, Türkiye haziran ayı itibariyle pasaportlarda yeni döneme geçiyor. Çipli pasaportlarla ilgili Dışişleri Bakanlığı ve Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü çalışmalarını tamamladı. Hazırlanan kurguya göre pasaportları iller dağıtamayacak. Çipli pasaportları Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde kurulacak bir merkez dağıtacak. Amaç çipli pasaportların sahtesinin yapılmasının önüne geçmek. Ancak yeni düzenleme beraberinde büyük sıkıntı yaratacak. Türkiye genelindeki tüm müracaatların Ankara'ya yapılması nedeniyle çok yığılma olacak ve bir günde alınan pasaportlar için günlerce beklenecek.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim