Bodrum turizmine böyle zincir vurdu

  • Home
  • Bodrum turizmine böyle zincir vurdu
Bodrum turizmine böyle zincir vurdu
Bodrum'da turistler başında iki görevlinin bulunduğu zincirin üzerinden atlayarak tekne turu için iskeleye gidebiliyor. Nedeni ilginç?Abone ol

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir kişi, kendi arazisinin içinde bulunan ve turistlerin tekne turu yaptığı iskele ile arıtma tesisine giden yolu zincirle kapattı.

Gümbet Mahallesi'nden günübirlik tekne turlarının yapıldığı yer ile arıtma tesisine giden yol, iş adamı Tun avukat seo cay Karakaya tarafından kendi arazisinin içinde bulunduğu gerekçesiyle zincirle kapatıldı. Zincirin üzerine de ''özel mülktür girilmez'' tabelası yazıldı.

Günübirlik tekne turu yapmak ve bölgeyi gezmek isteyen turistler, başında 2 kişinin nöbet tuttuğu zincirin üzerinden ve kenarından geçmek zorunda kaldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümbet mevkisinde tekne sahipleriyle güzel bir iskele çalışması yaptıkları sırada, söz konusu yolun zincirle kapatıldığını söyledi.

Yolun, Karakaya'nın arazisinin sınırları içinde kaldığını doğrulayan Kocadon, şunları kaydetti:

''Karakaya, tabii ki mülkiyet hakkını kullanacak. Ancak Anayasa'da 'kamu yararı ve menfaati' varsa diye bir madde de var. Bu yolun sonunda Bodrum'un atardamarlarından biri olan Bodrum Gümbet Arıtma Tesisi var. Arıtma tesisine ulaşıp günlük işlerimizi yapamazsak bütün zarar Bodrum'a olur. Bodrum'u kanalizasyon basar ve istemediğimiz olaylar ortaya çıkar. O zaman Bodrum halkı, belediyesi ile bu zincirleri açmaz, ezer geçer. Belediyenin çalışmalarını engelleyecek hiçbir düşünce olmasın. Bu zinciri kaldırmak için mücadelemiz devam ediyor.''

Öte yandan Karakaya'nın avukatı Seyhan Kaya, konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını bildirdi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim