Akfen halka arz ediliyor

  • Home
  • Akfen halka arz ediliyor
Akfen halka arz ediliyor
Akfen Holding hisselerinin yüzde 29,2’si, ek hisse satışlarıyla beraber yüzde 34,6’sı halka açılacak. Abone ol

Akfen Holding Yönetim Kurul Başkanı Hamdi Akın, Holding’in 2009 yılını değerlendirmek, 2010 yılı hedef ve stratejilerini paylaşmak üzere düzenlenen basın toplantısında, Akfen’in halka arzı için Pazartesi gününden itibaren road show’lara başlayacaklarını, sürecin 15 Mayıs’a kadar tamamlanmasını b kentucky seo eklediklerini bildirdi.

Akın, halka arzdan gelecek tutarın nerelerde kullanılacağına ilişkin bir soruya “Halka arzdan gelecek olan paranın önemli kısmı enerji sektöründe kullanılacak gibi görüyor. Onun dışında yeni yatırımlara da ayrılacak” yanıtını verdi.

Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav da Akfen Holding’in yüzde 29,2’sinin, ek hisse satışlarıyla beraber yüzde 34,6’sının halka açılacağını bildirdi. Verilen bilgiye göre, 2010’un ilk yarısı itibariyle Akfen Hidroelektrik Santrali Yatırımları A.Ş’nin sahip olduğu 9 santralde inşaata başlanması hedefleniyor ve bunların yatırımlarının 2011 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde “doğalgaz çevrim santrali” kurmak üzere lisans başvurusu yapan Holding 450 megavat kurulu güce sahip olacak. Santralin yapımı için 400 milyon dolarlık yatırım planlanıyor.
Holding, hidroelektrik santrali yatırımları bünyesindeki HES projelerine toplam 184 milyon avro yatırım yapacak.

Mersin Limanı İşletmesi’nde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile imzalanan imtiyaz sözleşmesinde öngörülen 40 milyon dolarlık yatırımın 3 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.



Kategori : EKONOMİ
Whatsapp İletişim