Denizli sağlık için yürüdü

  • Home
  • Denizli sağlık için yürüdü
Denizli sağlık için yürüdü
Denizli Belediyesi'nin düzenlediği ''Hareketli Yaşa, Egzersiz Yap, Ödülün Sağlık Olsun'' etkinliği büyük ilgi gördüAbone ol

Denizli Belediyesi'nin, Dünya Sağlık Örgütü'nün ''Sağlıklı Kentler Projesi'' kapsamında düzenlediği ''Hareketli Yaşa, Egzersiz Yap, Ödülün Sağlık Olsun'' etkinliği her yaştan insanın katılımı ile büyük ses getirdi.

Devlet Bakanları Faruk Nafiz Özak'la Selma Aliye Kavaf, Denizli Belediyesi'nin, Dünya Sağlık Örgütü'nün ''Sağlıklı Kentler Projesi'' kapsamında düzenlediği ''Hareketli Yaşa, Egzersiz Yap, Ödülün Sağlık Olsun'' etkinliğine katıldı.

Yürüyüşe Bakanlar Özak ve Kavaf’ın yanı sıra Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, PAÜ Rektörü Prof.Dr.Fazıl Necdet A multi language seo rdıç, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, daire müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İki Bakan inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere geldiği Denizli'de belediyenin vatandaşları spor yapmasını teşvik için düzenlediği etkinlikte yağmur altında yaklaşık 4 kilometre yürüdü. Denizli Valiliği önünde başlayan yürüyüş, İncilipınar Recep Yazıcıoğlu Parkı'nda sona erdi. İki bakan yürüyüş sonunda Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Bilimleri Teknolojisi Yüksek Okulu ekibinin sağlıklı yaşam egzersizi yaptı.

Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, yaklaşık olarak 4 kilometre yol yürüdüklerini söyleyerek, Türkiye’de ilk ve tek olarak sağlık yürüyüşünü gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Vali Yavuz Erkmen ise, sağlıklı kentler denince sadece temiz çevre, altyapı ve su gibi konularda anlaşılmamasını sağlıklı kent denildiğinde içindeki insanların da sağlıklı olması önemli olduğunu söyledi. Bu tür organizasyonların önemine değinen Vali Erkmen, bu tür aktivitelerin bundan sonrada devam etmesinin önemli olduğunu söyledi.

Bakan Faruk Nafiz Özak, yürüyüş sonunda her kesimden kişilerle yürüdüklerini belirterek, "Bu aslında çok güzel bir proje. Spor yaparsak, hem sağlık sorunumuzu asgariye indiririz. Hem hoşgörülü oluruz, güler yüzlü oluruz. Kararlı oluruz. daha sağlam bir vücuda sahip oluruz. Paylaşmacı oluruz ve demokrat oluruz. Bu konuya tüm yetkililerimizin çok önem vermesi lazım. Ne kadar spor yaparsak, hastaneye o kadar az gideriz. Spor Ruhsal ve fiziksel olarak bizi çok iyi duruma getirir. Spor gelişmişliğin bir göstergesi." dedi.

Bakan Kavaf da, Denizli'nin bu yürüyüşle Türkiye'nin en sağlıklı kenti olma konusundaki kararlılığını gösterdiğini vurgulayarak ''Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Spor öncelikle kardeşliğin, dostluğun, daha sonra da sağlıklı yaşamın en temel şartı. Her koşulda ve her şartta spor yapılabileceğine inanıyorum.'' diye konuştu. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise insanların masa başından kalkarak spor yapmaya davet etti.

Konuşmaların ardından Bakanlar ve Denizli protokolü Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Bilimleri Teknolojisi Yüksek Okulu ekibi ile birlikte sağlıklı yaşam egzersizi yaptı. Yürüyüşe katılan vatandaşlar da bu egzersizlere eşlik ettiler.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim