Manisa'nın vergi rekortmenleri

  • Home
  • Manisa'nın vergi rekortmenleri
Manisa'nın vergi rekortmenleri
Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan Manisa'nın 2009 yılı vergi rekortmenlerini açıkladı.Abone ol

Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, ilde gerçek usule tabi gelir vergisi mükelleflerin matrahlarında, bir önceki yıla göre yüzde 3.81, gayrimenkul sermaye iradı ile ilgili matrahlarda yüzde 8.55, basit usule tabi mükelleflerin gelir vergisi matrahlarında yüzde 5,69 artış sağlandığını bildirdi.

Çakan, düz amazon ads enlediği basın toplantısı ile Manisa'da 2009 yılı vergi rekortmenlerini açıkladı.

Çakan, beyan edilen matrah toplamı, tahakkuk eden gelir vergisi, matrah ve tahakkuk tutarları ortalamaları açısından 2008 ile 2009 yılını karşılaştırarak şu bilgiyi verdi:

''Gerçek usule tabi gelir vergisi mükelleflerimizin matrahlarında bir önceki yıla göre yüzde 3,81, gayrimenkul sermaye iradı ile ilgili matrahlarda yüzde 8,55, basit usule tabi mükelleflerimizin gelir vergisi matrahlarında yüzde 5,69 artış sağlanmıştır. Hesaplanan gelir vergisinde ise gerçek usule tabi gelir vergisinde yüzde 4,34, gayrimenkul sermaye iradında yüzde 5,63, basit usule tabi gelir vergisinde ise yüzde 5.98 artış olmuştur. Yıllık Gelir Vergisi yönünden Turgutlu'dan Eyüp Altan birinci, Soma'dan Muammer Ok ikinci, Turgutlu'dan Mustafa Altan üçüncü, gayrimenkul beyanlarında Alaşehir'den Ahmet Altan birinci, Cemal Ergün üçüncü sırada yer aldı. İkinci sırada yer alan vatandaş isminin açıklanmasını istemedi. Cemal Ergün, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün babasıdır.''

Çakan, sektörler itibari ile Manisa'da tahakkuk eden gelir vergisinde ilk yüz içinde Eczacıların ilk sırada yer aldığını belirtirken, İnşaat sektörünün de vergi kaybı en yüksek sektör olduğunu söyledi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim