AK Parti grev dedi CHP inanmadı

  • Home
  • AK Parti grev dedi CHP inanmadı
AK Parti grev dedi CHP inanmadı
AK Partili Kuzu, komisyonda memura grev hakkından bahsedince CHP'den tepki geçikmedi.Abone ol

TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülen Anayasa değişikliği teklifinin, ''memurlara ve diğer kamu görevlilerine, toplu sözleşme yapma hakkı veren'' 6. maddesi üzerinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, bu düzenlemenin, teklifi ''sempatik'' göstermek için getirildiğini söyledi.

Bu düzenlemenin, aslında teklifteki mevcut halinden hiç bir farkı olmadığını ifade eden Özyürek, ''Kavramlar, isimler değiştirilerek millet kandırılıyor, milletin taleplerine cevap verilmiyor. Ancak ne yaparsanız yapın, bunu millet dekorasyon e anlatamazsınız. Gelin bu düzenlemeyi, memurlara grev hakkını da getirecek şekilde düzenleyelim ve böylece milleti kandırmayalım'' dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, memurlara grev hakkı tanınmadan, toplu sözleşme hakkı tanınmasının bir şey ifade etmeyeceğini kaydederek, bu düzenlemeyle, çalışanların haklarını garanti altına alma noktasında Anayasal olarak geriye dönüş olduğunu öne sürdü.

''HALKIN KABUL EDİP ETMEYECEĞİNİ GÖRECEĞİZ''

AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara, muhalefetin, ''AK Parti kendi Anayasasını yapıyor, memurunu, valisini yapıyor'' diyerek teklifi eleştirdiğini ifade ederek, ''Oysa teklifle, Bakanlar Kurulunda olan yetki uzlaştırma kuruluna veriliyor'' dedi.

Sivil toplum örgütleri, sendikalar ve halkın teklife karşı çıktığının söylendiğini kaydeden Kara, ''Zaten 367'yi bulamazsak, halka gidilecek. O zaman halkın kabul edip etmeyeceğini göreceğiz'' diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de 6. maddedeki düzenleme ile memura grev hakkının yasak hale getirildiğini iddia etti.

''2010 yılında, demokrasi ve özgürlükleri geliştirdiğini iddia eden bir iktidar döneminde, grev yasağının Anayasaya girmesi kabul edilemez bir gerçektir'' diyen Öztürk, grev hakkı ile sonuçlanmayan bir toplu sözleşmenin hukuki bir sonuç doğurmayacağını öne sürdü.

BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, 6. madde üzerinde, memurlara grev hakkı tanınmasını öngören önerge verdi, ancak bu önerge reddedildi.

Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, memurlara grev hakkı vermeden önce, öncelikle memur tanımının belirlenmesi gerektiğine işaret ederek, ''İnşallah ileride grev hakkını da memurlara veririz'' dedi.

AK Parti'nin 6. madde üzerinde verdiği değişiklik önergesi ise kabul edilerek, maddede geçen ''Uzlaştırma Kurulu'' ibaresi, ''Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'' olarak değiştirildi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim