Hakkari'den YÖK'e tepki var!

  • Home
  • Hakkari'den YÖK'e tepki var!
Hakkari'den YÖK'e tepki var!
Hakkari Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği Şubesi Başkanı Cumali Özkan, bölge öğrencilerinin karalanmaya çalıştığını öne sürdü.Abone ol

Hakkari Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER) Şubesi Başkanı Cumali Özkan, bölgenin ve öğrencilerin yersiz kopya iddialarıyla karalanmaya çalışıldığını belirterek, YÖK'e tepki gösterdi.

Bir açıklama michigan seo yapan ÖV-DER Başkanı Cumali Özkan, YGS sınavına başka illerden girecek gençlerin tabi tutuldukları durumun eğitim eşitsizliğinin bir halkası olduğunu söyledi. Özkan, "Bu tür sınavlarda münferit kopya girişimleri olabilir. Bu girişimler sadece bölgemizde değil tüm Türkiye'de ve her sınavda olmaktadır. Bu gibi durumlarda failler hakkında yasal işlem yapılması gerekirken, kopya bahane edilerek bölge öğrencilerinin ayırımcılığa tabi tutulması hak ihlalidir.

Öğrencilerimizin bu uygulamalar sonucu karşılaşacakları maddi ve manevi her tür olumsuzluğun vebali bu tür haksız uygulamaları hayata geçiren YÖK'ün ve akıl hocası İlber Ortaylı'ya aittir. Hakkari Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği olarak YÖK'ün bu adaletsiz ve rencide edici kararından derhal vazgeçmesini talep ediyoruz. Tek oturumda gerçekleşecek olan birinci sınava YGS'ye tüm zorlulara rağmen çocuklarımızı göndereceğiz. Fakat ikinci sınavda aynı uygulamanın ve zihniyetin devem ettirilmesi durumunda sınavı boykot ederek sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim