Adıyaman'da gerici Vali tartışması

  • Home
  • Adıyaman'da gerici Vali tartışması
Adıyaman'da gerici Vali tartışması
Vali Sodan'a "Gerici" dediği ileri sürülen Adıyaman Üniversitesi Rektörüne tepkiler dinmiyor. Sağlık-sen ağır konuştu.Abone ol

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, söylendiği iddia edilen ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran 'Gerici Vali' sözlerinden dolayı Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz'ü sert bir şekilde eleştirdi.

Gazeteci-Yazar Erdal Özkaynar tarafından medyaya yansıtılan iddia üzerine sivil toplum kuruluşlarının tepkisi dinmek bilmiyor. Bazı sivil toplum kuruluşlarının Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz aleyhine açıklamalarda bulunması ispanyolca seo ve istifaya çağırmasının ardından Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi Başkanı Abdulkadir Bozan da açıklamada bulundu.

Abdulkadir Bozan, iddia edilen böyle bir çirkin yakıştırmayı ve bu gibi tavırları doğru ve etik bulmadıklarını vurgulayarak, "Rektör önce bu sorulara kaçamak değil açık bir şekilde cevap vermelidir. Yok biz küçük şeylerle uğraşmıyoruz; falan gibi boş laflara artık milletin karnı tok. Bu iddialara mantıklı bir cevap vermesi gerekmektedir. Bu ülkedeki ve Adıyaman'daki herkes gibi Rektör'de yasalara ve millete hesap vermek zorundadır. Bu ülkede krallık yok, hiç kimse kendini hukukun ve milletin üstünde görmesin, yanlış yapanın yakasına hukuk mutlaka er veya geç yapışacaktır" dedi.

Vali Ramazan Sodan'ın göreve başladığı günden beri Adıyaman'a önemli hizmetler yaptığını vurgulayan Bozan, "Valimiz göreve başladığından bu yana gerek eğitimde, gerek sağlıkta, gerekse Adıyaman'ın her türlü yatırım projelerinde, Adıyaman Üniversitesi'nin daha iyi yerlere gelmesinde de tıpkı bir Adıyamanlı gibi, hatta sözde bir çok Adıyamanlıdan daha fazla mesai harcamaktadır. Harcadığı mesainin karşılığında Adıyaman'a büyük kazanımlar sağlayan ve kapısı herkese açık olan bir kişinin gerici olarak lanse edilmesi asıl gericiliktir. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ödeneğinin üç katından daha fazla ek ödenek alabilme başarısını gösteren ve 400 yataklı Devlet Hastanesi sorununu çözen ve Adıyaman'ı bir şantiyeye çeviren bir Vali nasıl olur da 'Gerici' olarak tanıtılabilir? 'Çevre illere sevklerde hem paramızı, hem canımızı kaybediyoruz' diye şikayet ederek bugüne kadar kılını kıpırdatmayıp sadece Rektörün borazanlığını yapanlar, Tıp Fakültesi'nin hayata geçmesi için Valimizin de ne kadar çaba gösterdiğini gayet iyi
bilmektedirler" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim