Arınç'tan dünyaya Kıbrıs eleştirisi

  • Home
  • Arınç'tan dünyaya Kıbrıs eleştirisi
Arınç'tan dünyaya Kıbrıs eleştirisi
Bülent Arınç dış politikaya değindi. Ermenistan ve Kıbrıs sorununu anlatırken ilginç bir örnek verdi.Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ülkeler arasında var olan sorunların ön yargılarla çözülemeyeceğini, ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, ''El sıkışmak için elini açacaksın, sıkılmış yumrukla el sıkılmaz'' dedi.

greek hotel seo >Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret etti.

Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonunun aralarında sorun olan ülkelerin gazetecilerini İzmir'de toplamak yönünde projeleri olduğunu belirterek, proje hakkında bilgi verdi. Sertel, sonbaharda Filistin, İsrail, Kıbrıs Rum Kesimi, Sırbistan, Bosna Hersek gibi ülkelerden gazetecileri İzmir'e davet edeceklerini söyledi.

Arınç, Meclis Başkanlığı sırasında buna benzer bir proje hazırladığını belirterek, şunları söyledi:

ERMENİSTAN VE KIBRIS SORUNU

''Geleneksel dış politika kabulleriyle bakarsanız bu işler olmaz. Ben bunu 2005'te düşündüm. Sıfırlı ve 5'li yıllarda görkemli kutlamalar yapalım diye karar almışlar. 2000 yılında 1999 depremi nedeniyle yapılamadı. Meclis Başkanlık Divanını topladık, herkes çalıştı, 'AB üyesi ülke parlamento başkanları davet edelim gezdirelim, bizim zamanımızda gitme gelme olmamış. Komşu ülkelerle yapalım' noktasına geldik. Komşulara bakınca Güney Kıbrıs, Ermenistan var, olabilir, 'Meclis açılışı kutluyoruz' dedik.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim