Trabzon'un yeni turizm hedefi

  • Home
  • Trabzon'un yeni turizm hedefi
Trabzon'un yeni turizm hedefi
Karadeniz'in incisi Trabzon yüzünü turizme çevirdi. Geçen yıl 2 milyonun üzerinde turistin geldiği şehirde bu yıl hedef çok daha büyükAbone ol

Sümela Manastırı, Ayasofya ve Trabzon Müzesi, Atatürk Köşkü gibi tarihi mekanları, Uzungöl gibi doğa harikalarıyla Türkiye'nin gözde kentlerind yerel seo çalışması en Trabzon turizm hedefini büyüttü.

Karadeniz gazetesinin haberine göre geçen yıl 1 milyon 576 bin 93'ü yerli 2 milyon 203 bin 768 turist kente 163 milyon 195 bin 500 lira ve 125 bin 535 dolar gelir bıraktı. Çeşitli ülkelerle vizeleri kaldırması nedeniyle turist sayısının bu yıl daha da artması bekleniyor.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık Trabzon'da kentsel, doğal ve arkeolojik olmak üzere toplam 25 sit alanı bulunduğunu belirterek "Kent dahilinde toplam 983 tescilli taşınmaz kültür varlığı mevcut. Doğu Karadeniz Turizm Master Planı çerçevesinde, turizmin geliştirilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde çevre illerle önemli çalışmalar yürütüyoruz. Birçok ülkeyle vizelerin kaldırması, komşu ülkeler başta olmak üzere turizm açısından ciddi potansiyele sahip olan Doğu Karadeniz'e gelen turist sayında artış sağlayacaktır" dedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim