Muğlalı siyah Türklerin Obama sevgisi

  • Home
  • Muğlalı siyah Türklerin Obama sevgisi
Muğlalı siyah Türklerin Obama sevgisi
Muğla'da yaşayan Afrika kökenli Türkler ABD Başkanı Obama Türkiye'ye gelirse bakın onu nasıl karşılayacaklar?Abone ol

Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde tütün ve pamuk tarlalarında çalıştırılmak üzere Anadolu'ya getirilen Afrika kökenli Türk vatandaşları, ABD Başkanı Barack Obama'nın hayranı. Obama'nın ABD ile Türkiye'nin ilişkilerini güçlendirdiğine inanan Afrika kökenli Muğlalılar eğer gelirse Obama'yı kurban keserek karşılayacak.

Muğla'nın Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde yaşayan bir grup Afrika kökenli Türk vatandaşı, Ortaca'n oklahoma seo ın Güzelyurt köyünde Obama'nın ABD Başkanı seçilmesinin ardından yaşanan gelişmeleri konuştu.

Anadolu Afrikalılar Dayanışma Derneğince düzenlenen toplantıya katılan Afrika kökenli Türk vatandaşları, ''Barack Obama Seni Çok Seviyoruz, Obama Seni Muğla'ya Bekliyoruz'' yazan pankartların önünde açıklamalarda bulundu.

Anadolu Afrikalılar Dayanışma Derneği Başkanı Ali Karakuş, Afrika kökenli Türk vatandaşların Obama'nın Türkiye'ye gelmesini beklediğini belirterek, ''Yemin töreninin ardından Obama'yı basın aracılığıyla Muğla'ya davet etmiştik. Afrika kökenli Türk vatandaşları Barack Obama'nın başkan seçilmesinin ABD ile Türkiye'nin ilişkilerini güçlendirdiğine inanıyor. Dernek olarak 2-3 gün içinde ABD'nin Türkiye Büyükelçiliğine de davet mektubu göndereceğiz. Obama Muğla'ya gelirse kurban keserek karşılayacağız'' dedi.

TÜRK FİLMLERİNİN DADILARI
Muğla ve ilçelerinde yaşayan Afrika kökenli Türk vatandaşlarının çoğunun 80'li yıllarda çok sayıda Türk filmde dadı karakterleri başta olmak üzere rol aldığını ifade eden Karakuş, şunları kaydetti:

''Son olarak Dalyan'da çekilen Denizden Gelen adlı belgeselde 50-60 arkadaşımız rol aldı. Belgesel, insan kaçakçılığı ve yaşanan dramları konu alıyor. Dernek olarak yapacağımız projelerle Afrika kökenli Türk vatandaşlarının Afrika kıtasındaki yakınlarını ziyaret etmesini sağlayacağız. Bu konuda bir dizi girişimde bulunduk. Önümüzdeki günlerde Mısır ve Sudan'ın da aralarında bulunduğu Afrika ülkelerinin büyük elçilikleriyle yazışmalarda bulunacağız. Çocuklarımıza Afrika müziği ve danslarını öğretmek amacıyla kurslar açacağız. Bu konuda Ortaca Kaymakamımızı bilgilendirdik.''



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim