Tasarruf ampullerine dikkat

  • Home
  • Tasarruf ampullerine dikkat
Tasarruf ampullerine dikkat
Evde televizyon seyrederken birden bire kanal mı değişiyor. Üstelik sizin müdahaleniz olmadan. Nedeni bulundu... Abone ol

İngiltere’de televizyonlarının hiçbir müdahale olmadığı halde kendi kendine kanal değiştirmesinden yakınanların artması üzerine yapılan araştırmadan “az enerji harcayan tasarruf ampulleri” çıktı.

Daily Mail’in haberine göre, özellikle son rhode island seo yıllarda televizyonlarının “meçhul güçler tarafından kontrol edildiğini” düşünenlerin sayısı arttı. İmalatçı firmalara yapılan şikayetlerin yoğunlaşması üzerine yapılan araştırmalar, meçhul failin evlerde kullanılan tasarruf ampulleri olduğunu ortaya çıkardı.

Buna göre, az enerji harcayan tasarruf ampulleri kızıl ötesi ışın yayarak uzaktan kumanda aleti gibi etki yaratıyor. Televizyon alıcısı, gelen ışını uzaktan kumanda cihazından gelmiş gibi algılıyor.

Geçtiğimiz yıldan itibaren Avrupa Birliği’nde eski tip ampullerin yasaklanıp tasarruf ampulü kullanma zorunluluğu getirilmesiyle de bu tip şikayetler artış gösterdi.

Uzmanlar aslında eski tip ampullerin de kızıl ötesi ışın yaydığını belirtiyor. Ancak eskisinden farklı olarak yeni tip tasarruf ampuller yanarken titreşiyor. Titreşimli ışık da uzaktan kumanda gibi etki yaratıyor.

Daily Mail, televizyon kullanıcılarının yazıştığı cableforum.co.uk internet sitesine gelen şikayetlerden yola çıkarak, özellikle belli marka ampullerin diğerlerine göre daha fazla “uzaktan kumanda etkisi” yarattığını yazdı.




Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ
Whatsapp İletişim