Niğde Belediyesinden şok karar!

  • Home
  • Niğde Belediyesinden şok karar!
Niğde Belediyesinden şok karar!
Zor koşullar nedeniyle ülkelerinden ayrılmak zorunda kalıp Niğde'ye yerleşen mültecilere Niğde Belediyesi yaptığı ekmek yardımını da çok gördü. Abone ol

Recep KORKUT
NİĞDE

Niğde Belediyesi 1.5 yıldır illerinde yaşayan mülteci Afganlara yaptığı ekmek yardımını kesti.

Niğde’yi ve Niğdeliyi çok sevdiklerini söyleyen Afgan mültecilerden Hadi, kendilerine her zaman olumlu tavır sergilendiğini ancak Belediye’ni multi language seo n ekmek yardımını kesmesiyle zor durumda kalmaya başladıklarını söyledi.

Niğde’de kendilerinden kötü durumda olan Türk vatandaşlarını olduğunu bildiklerini de söyleyen Afgan sığınmacılar kendilerine yönelik sergilenen yardımseverlik ve misafirperverliğin Niğdelilerin ve kamu kurumlarının insanlık ve vicdan açısından Türk milletinin zenginliği olduğunu belirttiler.

Mültecilerin durumunu bildiklerini ve ellerinden gelen yardımı yapmaya çalıştıklarını söyleyen vatandaşlar da Niğde Belediyesi ekmek yardımını bu mültecilerden esirgememeli diye konuştular.

3 odalı bir evde 16 kişi kalan Afganistanlı mülteciler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yardımlarıyla geçiniyor. Mülteciler 1,5 yıldır Niğde Belediyesinden ekmek yardımı aldıklarını ancak birkaç hafta önce ekmeklerinin kesildiğini söylediler.

Mülteci İshak da Belediye’nin ekmek yardımını kesmesinden ötürü zor durumda kaldıklarını söyledi. SYDV’nin kendilerine aylık 100’er TL verdiğini söyleyen Afgan sığınmacı bu parayla gıdalarını karşılamaya çalıştıklarını ancak ekmek yardımının kesilmesiyle bu paranın da büyük bir kısmının ekmek almaya gittiğini bu nedenle temel gıdalarını karşılayamadıklarını söyledi. Mülteciler Niğde Belediyesi’nin ekmek yardımına devam edilmesini istiyor.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim