Karşıyaka'da toplu sözleşme sevinci

  • Home
  • Karşıyaka'da toplu sözleşme sevinci
Karşıyaka'da toplu sözleşme sevinci
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Türk- İş’e bağlı Belediye - İş Sendikası ile iki yıllık toplu sözleşmeyi imzaladı. Abone ol

Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan 87 işçiyi kapsayan toplu sözleşme töreninde konuşan Durak, “Belediyemiz içerisinde üç sendika bulunuyor. Yasalardan kaynaklanan farklılıklar bulunuyor. Hepsinin aynı şartlarda olması gerek, ancak bugünkü şartlarda mümkün değil” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nde üç farklı sendika ile çalışma fırsatı yakaladıklarını ifade eden Durak, belediye personelinin sözleşmeli ve taşeron şirketlerde de çalıştığını söyledi. Belediyedeki parçalı yapını kansas seo n olumsuz etkiler yarattığını belirten Durak, “Kadrolu işçi sıkıntımız var. KPSS ile gelen memur da bir yıl sonra çekip gidiyor. Sistemin sıkıntısını yaşıyoruz. Bu durum kimlerin işine geliyor bilmiyorum. Emeğin karşılığının parçalı bir yapıda paylaştırılması sıkıntı yaratıyor. Aslında çalışanların tek çatı altında olması gerekir. İş hayatına büro temizleyerek başlayan birisi olarak emek sömürüsünün her zaman karşısında yer aldım” diye konuştu.

Kent A.Ş.’li işçiler konusuna da değinen Durak, her zaman emekten ve emekçiden yana tavır takındıklarını belirterek “Son bir yılda, belediye olarak olumsuz olaylarla karşı karşıya geldik. Ülke genelinde yaşanan işsizlik sıkıntısına keşke biz de olumsuz katkı yapmamış olsaydık. Siyasi olarak bizi bölen ve bu duruma gelmemize sebep olanlar utansın. Burnumuzun dibindeki Soğukkuyu’yu bizden ayıranları bu millet unutmayacaktır” diye konuştu.

Türk - İş’e bağlı Belediye - İş Sendikası ile olan diyaloglarını DİSK’e bağlı Genel - İş Sendikası ile de devam ettirmeye çalıştıklarını fakat sendikanın olumsuz tavrı ile karşılaştıklarını belirten Durak “Keşke o sendikanın yöneticileri de aynı anlayışı ve uyumu gösterseydi. Keşke objektif davranıp, emek mücadelesinin yanında dursalardı. Biz barış ve uzlaşı için formüller getirdik ama dinlemediler. Olan işçilere oldu. Bu konuyu artık kapatmak istiyorum fakat bu konuda içim yanıyor” dedi.

Belediye - İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Cemal Küpeli ise Karşıyaka Belediyesi ile toplu iş sözleşmeleri sürecinde sıkıntı yaşamadıklarını dile getirdi. Küpeli, “Ülkemizce onaylanan Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Sözleşmeleri’nde memur ile işçi ayrımı yapılmıyor. Bu toplu sözleşmeden işçimiz memnun, bizler memnunuz, başkanımız memnun. Bizlere gösterdiği bu ilgi nedeniyle Başkanımız Cevat Durak’a teşekkür ediyorum” dedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim