Sinop'ta duble yollarda son durum

  • Home
  • Sinop'ta duble yollarda son durum
Sinop'ta duble yollarda son durum
Karayollarınca sürdürülen duble yol çalışmaları baharın gelişiyle hızlandı. Sinop'da son durumu Vali Güvençer açıkladı.Abone ol

Sinop'ta gerçekleştirilen yol yapım çalışmaları hakkında bilgi veren Vali M. Hakan Güvençer, Sinop'u Boyabat üzerinden Kastamonu'ya bağlayan güzergah ile Samsun-Sinop arasında yapılan duble yol çalışmalarını değerlendirdi.

Güvençer, "Yapımı süren Samsun-Sinop yolunun uzunluğu 162 km. Projelendirilen v michigan seo e yapımı süren yolun uzunluğu ise 151 km. Bu yolun yaklaşık 70 km'si bölünmüş yol olarak tamamlandı. Gerze-Yakakent arasındaki yol çalışmaları belli bir kısmında tünelli geçiş olarak çalışmalar sürüyor. 2011 yılı sonuna kadar bu çalışmaların bitirilmesi hedefleniyor. Diğer bir çalışma ise Gerze Sinop yolu. Bu yolda da çalışmalar sürüyor. Bu yolun da 2011 yılı sonuna kadar bölünmüş yol olarak açılması hedefleniyor. Bu projeler tamamlandığı zaman yaklaşık 2.5 saat olan yol uzunluğu, hız sınırlarına da uymak şartı ile 1.5 saate inecek ve bu anlamda Sinop'a çok büyük anlamda katkı sağlayacak" diye konuştu.

Diğer bir yol olan Boyabat-Hanönü-Taşköprü bölünmüş yol çalışmalarının 2010 yılında bitirilmesinin planlandığını ifade eden Vali Güvençer, "21 kilometrelik güzergahı kapsayan Boyabat-Hanönü-Taşköprü bölünmüş yol çalışmalarının 10 kilometresi Sinop Valiliği koordinasyonunda ihale edilmiş olup, tutarı da 7 milyon 770 bin 223 TL'dir. Güzergâhın sathi kaplaması haziran ayı itibariyle tamamlanıp trafiğe açılması planlanıyor. Geri kalan 11 kilometrenin ihalesi geçen yıl Karayolları tarafından yapılmış ve çalışmalara başlanmıştı. 21 kilometrenin tamamı 2010 yılında bitirilmiş olacak. Bu çalışmalarla ilgili 2009 yılı sonu itibariyle 7 milyon 712 bin 840 TL harcama yapıldı." şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim