Balıkesir CHP'den köşe yazarına öfke!

  • Home
  • Balıkesir CHP'den köşe yazarına öfke!
Balıkesir CHP'den köşe yazarına öfke!
CHP Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış, partisinin Edremit İl Genel Meclisi üyesi olan gazete sahibi Selahattin Yay'ı hedef tahtasına oturttu.Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış, partisinin Edremit İl Genel Meclisi üyesi olan gazete sahibi Selahattin Yay'ı, gazetesinde CHP'li belediye başkanları ve yöneticileri aleyhine yazan köşe yazarını engellemediği gerekçesiyle parti disiplin kuruluna sevk edeceklerini ve tazminat davası açacaklarını söyledi.

CHP Balıkesir Merkez İlçe Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı İrfan Barış, son birkaç gündür partisi ve şahsıyla ilgili bazı gazetelerde yayınlanan haberlere sert tepki gösterdi. Balıkesir merkezde yayınlanan bir gazete ile alakalı haberlere de tepki gösteren İl Başkanı İrfan Barış'ın esas hedefinde, kendi partisinin Edremit İl Genel Meclisi üyesi olan gazete sahibi Selehattin Yay vardı. CHP'li Selahattin Yay'ın, gazetesindeki bir köşe yazarı hakkında sert açıklamalarda bulunan İrfan Barış, "Gazeteci üyemiz Selahattin Yay parti içindeki bazı bilgileri ifşa ederek disiplin suçu işlemiştir. Bu parti it uzmanı ve yöneticisi nin geleneği, tüzüğü ve programında kesinlikle dışarıya ifşa edilmemesi hükmü bulunuyor. Edremit'te çıkan yazıları Balıkesir merkezde başka bir gazete dayanak yaparak kullanıyor. Selahattin Yay gazetecilik geleneğinden gelmiyor, bir eğitimci. Ben gazetecilikte böyle kral, kralcı, bilmem ne benzetmelerine kesinlikle karşı çıkıyorum.

Bu noktaya nereden geldik? Önce Körfez Gazetesi'nde köşe yazan bir arkadaşımız var. Bu yazıları çok uzun zamandan beri takip ediyoruz. Gazetecilikte asıl olan eleştiridir. Siyasette eleştiriye katlanmayan, katlanamayan kesinlikle siyaset yapmaması lazım. Ama gazetecilik açısından da insan haklarına kesinlikle saygı duyulması gerekiyor. Yani insanları küçük düşürücü, dejenere edici sözler, gazeteciliğe yakışmayan hareketlerdir. Aynı gazetede sayın genel başkanımızla ilgili çok düzeysiz suçlamalar yer alıyor. Körfezin en çalışkan CHP'li belediye başkanları hakkında, çok düzeysiz yazılar kullanılıyor. Ben bunu bütün CHP'lilere bir hakaret, bir küfür olarak kabul ediyorum. Hem bunu yazan hem bu gazetenin sahibi hakkında da yasal işlemleri de önümüzdeki hafta başlatıyoruz" dedi.

Parti İl Genel Meclisi üyesi Selahattin Yay'ı seviyesiz yazılar yayınlanması konusunda uyardığında, 'Benim gazetem özgür, yazarlarımıza müdahale etmeyiz' cevabı aldığını belirten İl Başkanı İrfan Barış, "Böyle bir şey olabilir mi? Küfreden yazarına gazetenin sahibi müdahale edemez mi? Bıraktır dediğimizde, 'Ne yapayım, adam bulamıyorum, onunla çalışmak zorundayım' diyor.

Ben de dedim ki, 'Arkadaş eğer bu gazete bu kişiye endeksliyse, bu kişi olmadan gazete çıkmıyorsa kapat git gazeteni dedim. Evet, sözümün arkasındayım. Bu kadar seviyesiz, insanlara küfreder nitelikte, insanlara sataşan bir gazeteci hiçbir gazetede çalışamaz" diye konuştu.
İl Genel Meclisi üyesi Selahattin Yay ise, düşünce yapısı olarak özgürlükten yana demokrat bir insan olduğunu belirterek, "Gazetemde çalışan, kendi köşe yazarlarıma hiçbir zaman müdahele etmiyorum, kalemini hür bırakıyorum. Meslek ilkesi bakımından olması gereken en önemli bir davranış. Bütün gazetelerde olması gereken bir tavır olarak düşünüyorum. Tazminat davası da açacaklarsa açsınlar. Kendi kafa yapılarına göre anlamak istediklerinden, yazıyı öyle yorumluyorlar.

Yazıların aşağılayıcı bir tavır olduğunu düşünmüyorum. Onlar anlamak istedikleri gibi algılıyorlar. Amaç üzüm yemek, bağcıyı dövmek olmaması gerektiğini bilmeleri gerekiyor" dedi.Yay, istifa etmeyi düşünüyor musunuz sorusuna ise, "CHP'den ayrılmayı düşünmüyorum. İl Başkanının partisi değildir. Atatürk'ün kurduğu halkın partisidir. Partimi zor durumda bırakacak hiçbir davranışım olmadı. Partimin kimliğine zarar verecek, yüzünü yere eğdirecek bugüne kadar hiçbir davranışım olmadı. Benim ticari hayatımla, işimle, onların bunu karıştırmaları esef verici bir durumdur.

Ticari hayatım başka, il genel meclisi üyesi olmam başka bir şeydir. Böyle bir konuda bir basın toplantısı düzenlenmesini bile hayretle karşılıyorum. Meslek icra etmeye çalışan gazetecilerin arkasında olduğunu göstermek için bu tavrı sergiliyorum. Aman beni partimden atmasınlar düşüncesinde olsaydım, o arkadaşı işten atma yolunda olurdum. Ben parti kimliğine hiçbir zaman, hiçbir yerde zarar verecek davranışta bulunmadım. Ticari kimliğim farklıdır, parti çalışmalarım ayrı bir konudur" cevabını verdi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim