Çetin Doğan ordunun sırrını açıkladı

  • Home
  • Çetin Doğan ordunun sırrını açıkladı
Çetin Doğan ordunun sırrını açıkladı
Avukatları aracılığıyla cezaevinden konuşan ve Özkök ve Büyükanıt'ı suçlayan Doğan, kozmik bir sırrı da ifşa etti!Abone olÇetin Doğan, kamuoyunda "Balyoz Darbe Planı" olarak nitelenen belgenin orijinal adının "Egemen Planı" olduğunu açıkladı. Böylece bugüne kadar TSK'nın kozmik sırrı olduğu gerekçesiyle açıklanmayan planın adı da deşifre edilmiş oldu.

Eski 1. Ordu komutanı Çetin Doğan'ın geçen hafta avukatı aracılığı ile yaptığı açıklamada isim vermese de Kozmik odada arşivlenen "Egemen Planı" Yaşar Büyükanıt'ın 1. Ordu Komutanlığı ve Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanlığı döneminde Kozmik Oda'dan çıkartılarak soruşturma konusu yapıldığını ve bir daha o odaya döndürülmediği ileri sürdü.

Bu açıklama ile kamuoyunda "Balyoz Darbe Planı" olarak bilinen planın orijinalinin "Eğemen Planı" olduğunu açıklarken TSK'nın kozmik bir sırrını da açıklamış oldu.

İSİM VERMEDİ ANCAK YAŞAR BÜYÜKANIT'I SUÇLADI

Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, kendisinin 1. Ordu Komutanlığı görevinden hızlı seo ayrıldıktan sonra, Karargah içerisinde aşama aşama detaylı araştırmalar yapılarak "Egemen Planı"nın "Kozmik Oda"dan dışarı çıkartıldığını, yapılan idari soruşturma sonunda bir suç unsuru bulunmadığı halde "Egemen Planı'nın Kozmik Oda'ya konmadığını, üstelik oda kayıt defterinin de tahrip edilerek planın kimler tarafından dışarı çıkartıldığının imha edildiğini açıkladı.

ÇETİN DOĞAN'IN YERİNE BÜYÜKANIT ATANDI

1. Ordu Komutanı Çetin Doğan emekliye ayrıldıktan sonra 1. Ordu Komutanlığı görevine Yaşar Büyükanıt getirildi. Bu sırada Genelkurmay Başkanı da Hilmi Özkök'tü. Bir yıl 1. Ordu Komutanlığı görevinde kalan Yaşar Büyükanıt bir yıl sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığına atandı. Daha sonra da Hilmi Özkök'ten Genelkurmay Başkanlığı görevini devraldı.

Çetin Doğan avukatı aracılığıyla şunları söylemişti:

KOZMİK SIRRI AÇIKLADI

"...Anladığım kadarı ile benim Birinci Ordu Komutanlığı’ndan ayrılmamdan sonra, Karargah içerisinde aşama aşama detaylı araştırmalar yapılarak, Kozmik Büro’ya ve Muhabere Bilgi Sistemler Başkanlığı’nın (MEBS) sistemlerine girilmiş, öncelikle 05-07 Mart tarihlerinde icra edilen Ordu Plan Semineri kayıtları ve dökümanları, plan seminerinde jenerik bir senaryoya göre irdelediğimiz Egemen Planı dışarıya çıkartılarak, bir darbe izi taraması yapılmıştır. Döneme ilişkin Kozmik büro giriş ve çıkışlarına ilişkin kayıtların her nasılsa zayi edilmiş olması nedeniyle, bunu gerçekleştiren ekibin başını tahmin etmekle beraber, henüz bu konuda kesin bir kanaat oluşturmak mümkün değil.

EMİR KOMUTA ZİNCİRİ İLE YAPILDI

Bütün bunları yazış nedenim, kozmik büroya esas girişin emir-komuta zinciri içerisinde yapıldığının, dışarıya çıkartılan doküman ve ses kayıtlarında bir darbe izinin bulunmamasının ardından dokümanların tekrar kozmik büroya sokulmadığının, imha edildiği söylenen belgelerin muhtemelen “iyi niyetle yukarılara” taşındığı varsayımının gerçekçi bir yaklaşım olduğunun ortaya konması içindir.

ŞÜPHELERİNİ SORULARLA DİLE GETİRDİ

Balyoz Planları adı altında yapılan sahteciliğin kimler tarafından yapıldığının saptanması için ilgililerden aşağıdaki sorulara yanıt bekliyorum:

(1) Yukarıda belirttiğim gibi 2002-2003 döneminde Birinci Ordu’da bir darbe hazırlığı yapıldığına dair bir ihbar mektubu en üst makamlara gitti mi?

(2) Mayıs 2003’de Genel Kurmay Başkanı ile Birinci Ordu Komutanı arasında mutasavver bir darbeye (!) ilişkin bir konuşma geçti mi?

(3) Genel Kurmay Başkanlığı’nca Ağustos 2003’deki bir tarihten sonra Birinci Ordu’da ve diğer komutanlıklarda bu yönde idari bir tahkikat yapıldı mı? Bu amaçla kozmik odalara ve MEBS’e girildi mi?

(4) Eğer böyle bir tahkikat yapıldıysa;

(4a) Bu tahkikatın sonucu nedir?

(4b) Bu tahkikatı kim(ler) yürüttü?

(4c) Bu tahkikat sürecinde kozmik oda ve MEBS Başkanlığı’ndan Plan
Seminerine ait belge ve ses kayıtları inceleme için çıkarıldı mı?

(4d) İncelenen ses kayıtları ve belgelerin akibeti ne oldu?



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim