Vali Cerrah Ceyhan'a göz koydu!

  • Home
  • Vali Cerrah Ceyhan'a göz koydu!
Vali Cerrah Ceyhan'a göz koydu!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden, Osmaniye Valiliği’ne atanan Celalettin Cerrah’ın ilginç bir girişimde bulundu. Abone olOsmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Adana’nın 200 bin nüfuslu Ceyhan ve Hatay’ın 40 bin nüfuslu Erzin ilçelerinin, Osmaniye’ye bağlanması için hazırlık yaptıklarını söyledi. Bu durumda Osmaniye’de Erzin ilçesi nedeniyle denize sahili olan bir il haline gelecek.

Osmaniye Valisi Cerrah, geçtiğimiz günlerde Hatay’ın Dörtyol ilçe seo new york sine bağlı Yeşilköy beldesini ziyaret etti. Ziyaretinde Adana ve Hatay’ın bazı ilçelerin Osmaniye’ye bağlanmasında fayda gördüğünü ve bu konuda ön çalışma yaptıklarını söyledi.

HADDİNİ AŞTI

Cerrah’ın belde ziyaretindeki bu sözleri Erzin’li vatandaşlar tarafından CHP Hatay Milletvekili Abdülaziz Yazar’a iletildi. Bu duruma tepki gösteren Yazar, “Devletin valisi görev yaptığı ilin sınırları içerisinde kendisine verilen görevlerden sorumludur. İllerin sınırlarını değiştirmek, ilçeleri istediği illere bağlamak Cerrah’ın da bir başka Valinin de görevi değildir. Bazı ilçelerin il merkezine uzak olmasıyla ilgili bir sorun yaşanmakta ise bunun çözümü ilçelerimizin başka illere bağlanması değil, en büyük ilçemiz İskenderun’un il yapılmasıdır” dedi.

"POLİTİK MESAJLAR DA VERDİ"

CHP’li Yazar, Cerrah’ın bu ziyaret sırasında politik mesajlar da verip ‘’Haddini aştığını’’ söyledi ve ‘’Meclis’teki muhalefet partileri geçmişte 12 Eylül Anayasası’nın mutlaka değiştirilmesini ifade ederlerken bugün maalesef sadece muhalefet yapmak adına farklı hareket etmektedirler” sözlerini aktardı. Yazar, “Kamu görevlisi yani devlet memuru olan kişiler politik taraf olamazlar. Cerrah’ın açıklamaları devlet geleneklerimize yakışmıyor. Önümüzde genel bir seçim var. Bu seçimlere bu gibi davranışlarda bulunan bu gibi valilerle nasıl gideceğiz?” diye sordu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim