Aksaray'da un fabrikası müze olacak

  • Home
  • Aksaray'da un fabrikası müze olacak
Aksaray'da un fabrikası müze olacak
Aksaray Belediyesi tarihine sahip çıkıyor. Azm-i Milli Un Fabrikası Sanayi Müzesi ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülecek.Abone ol

Yaşar SARIKAYA
AKSARAY

Aksaray Belediyesi, tarihi mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda şehrin gizli kalmış tarihi bir zenginliğini ortaya çıkarmak için örnek teşkil edecek bir uygulama ile yine ilk adımı atmış oluyor.

Zamanın acımasızlığına dayanamayarak büyük zarar inşaat firması seo gören ve bakımsızlık nedeniyle kaderiyle baş başa kalan Tarihi Azmi Milli Un Fabrikası, Aksaray Belediyesinin öncülüğünde Sanayi Müzesi ve Kültür Merkezine çevriliyor.

Tarihi Un Fabrikasının Sanayi Müzesi ve Kültür Merkezine dönüştürülerek şehre farklı bir soluk getireceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Nevzat Palta; Azm-i Milli gibi tarihi eseri yaşatıp gelecek nesillere emanet edecek olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını kaydederek şunları söyledi:
”Aksaray; Cumhuriyet’in ilk yıllarında sanayi hamlesine başlamış  ve ülkenin kalkınmasına o günkü şartlar dâhilinde katkıda bulunmuş idi. Dönemin Aksaray Mebusu Vehbi Çorakçı’nın teşebbüsü ile aziz milletimizin azminin bir eseri olan ve 1926’da henüz ülkenin 3-5 şehri elektrik ile aydınlatılırken yanında kurulan Hidroelektrik Santrali ile şehrin aydınlatmasını sağlayan Tarihi Un Fabrikası, yakın bir zamana kadar şehrimize hizmet etmeye devam etmekteydi. Geçen yıllar itibariyle kaderine terk edilen Cumhuriyet dönemi bu eseri Selçuk Üniversitesinden hocalarımızla birlikte Tarihi/Kültürel Mirasa Katkı kapsamında ele alıp, Sanayi Müzesi Ve Kültür Merkezi fonksiyonları ile eski ihtişamlı döneminde olduğu gibi ayağa kaldırıp Tarihi yaşatacak ve öncekilerin bize emanet ettiği gibi biz de sonraki nesillere emanet etmiş olacağız…”



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim