Çubuklu Paşa işkence sanığı mı?

  • Home
  • Çubuklu Paşa işkence sanığı mı?
Çubuklu Paşa işkence sanığı mı?
Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Çubuklu'nun başı bu kez 12 Eylül dönemiyle ilgili bir iddia nedeniyle dertte.Abone ol

12 Eylül'de Mamak Askerî Cezaevi'nde görev yapan Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Çubuklu'nun işkence davasında sanık olarak yargılandığı ortaya çıktı.

ÜÇ YI florida seo LA KADAR HAPİS İSTENDİ

Aralarında yayıncı Osman Köker'in de bulunduğu beş mahkûmun suç duyurusu üzerine o dönem teğmen olan Hıfzı Çubuklu ve dört kişi hakkında açılan davada üç yıla kadar hapis istendi.

Taraf gazetesinden Mehmet Baransu 1982 yılında Mamak Askerî Cezaevi'nde teğmen olarak görevli bulunan Çubuklu'yu kendisine işkence yaptığı iddiasıyla Sıkıyönetim Mahkemesi'ne şikâyet eden Osman Köker'e ulaştı.

ÇUBUKLU'DAN DOSYAYI İSTEDİ

Üç Numaralı Askerî Mahkeme'deki dava, 5 Eylül 1982 tarihli Cumhuriyet 'e de haber oldu. Yayıncı Köker, geçen hafta Tuğgeneral Çubuklu'nun başında olduğu Genelkurmay Adlî Müşavirliği'nden dosyasını istedi.

Cumhuriyet gazetesinin 5 Eylül 1982 tarihli iç sayfalarında yer alan küçük bir haber. Başlığı "Mamak'ta görevli bir subay ve beş asker hakkında sanıklara kötü davrandıkları iddiasıyla dava açıldı."



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim