Ermeni cemaatinde Şirinoğlu kavgası

  • Home
  • Ermeni cemaatinde Şirinoğlu kavgası
Ermeni cemaatinde Şirinoğlu kavgası
Bedros Şirinoğlu’nun Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmede söylediği sözler Ermeni cemaatinde tartışmaya yol açtı. Abone ol

Düzenlenen imza kampanyası sonrası gelen Ruhani Kurul Başkanı Aram Ateşyan, Şirinoğlu ve Marmara Gazetesi’nin karşı açıklamaları, ipleri tamamen koparttı.

SURP Pırgıç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, ‘Ermeni cemaati başkanı’ sıfatıyla Başbakan Erdoğan’la görüştü. Buraya k turist tanıtım adar itiraz sadece sıfatına idi. Ama asıl kıyameti, görüşme esnasında söylediği, “Türkiye’de Ermenilerin herhangi bir sorunu yok. 1915’de yaşananlar da kardeş kavgasından başka bir şey değil” sözleri kopardı.

‘Haksızlık, nankörlük’ tepkisi

Bir grup Ermeni aydının öncülüğünde, bu sözleri protesto mahiyetinde, ‘Biz Başka Bir Türkiye’de Yaşıyoruz’ ismiyle bir imza kampanyası düzenlendi ve kısa sürede metne 500 kişi imza verdi.

Ancak, çatışma burada bitmedi. Ermenice yayımlanan Marmara Gazetesi, Bedros Şirinoğlu’nun cemaate büyük hizmetleri dokunduğunu hatırlatarak, imza kampanyasını “haksız ve nankörce bir hareket” olarak niteledi.

‘Agos zihniyetlilerin işi’

Arkasından da Patrik Mesrop II’nin hastalığı dolayısıyla oluşturulan Ruhani Kurul Başkanı Başepiskopos Aram Ateşyan devreye girdi. Ateşyan, “Cemaat içinde bazı bilinçsiz insanlar, üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek istercesine Şirinoğlu’na saldırmaya başladı” dedi.
Bedros Şirinoğlu ise, Takvim Gazetesi’nde yayımlanan söyleşisinde imza kampanyasının, “600 kadar Agos zihniyetli kişinin” eseri olduğunu söyledi.

Şirinoğlu’nun, imzacıları, “Hrant’ın kefenini bayrak yaparak para toplayanlar” olarak nitelemesi ise kıyameti kopartan bir başka unsur oldu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim