Adana seçimi iptal edilebilir!

  • Home
  • Adana seçimi iptal edilebilir!
Adana seçimi iptal edilebilir!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde kriz. MHP seçim sonucunu mahkemeye taşıyacak.Abone ol

Yolsuzluk iddiaları nedeniyle açığa alınan Aytaç Durak’ın ardından belediyede görev yapacak Başkanvekili seçimi tamamlandı, ancak tartışmalar bitmedi. MHP seçimi mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

İddiayı ortaya atan MHP Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu oldu. Çobanoğlu, ilçe belediye başkanı görevinde bulunan birinin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olmayacağını savundu. Yasaları hızlı seo n buna izin vermediğini savunan Vural konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

Adana'da hukuksuzluk yaşandığını iddia eden Çobanoğlu, şunları ifade etti:
''Büyükşehir Belediye Yasasının 17. maddesinin 2. fıkrası, çok açık ve net bir şekilde ilk kademe ve ilçe belediye başkanları, Belediye Başkanı Vekili olarak seçilemez' demesine rağmen, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinden alınan bir görüşle şu anda kanunsuz bir şekilde Yüreğir Belediye Başkanı, Başkanı Vekili olarak seçilmiştir. MHP olarak bu konunun takipçisiyiz. Hukukla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde de başvurumuzu yapacağız. Bu konu yargıdan dönecektir'' dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım da ''Biz kanuna da, hukuka da oradaki Meclisin iradesine de saygı duyuyoruz. Yargı yolu açıktır. Açık ve net olarak AKP her yerde yaptığı hukuksuzluğu, kanunun arkasından dolanmayı, hileyi burada da kullanmıştır'' diye konuştu.

Aynı konuya ilişkin Vural da ''Başka kirli oyunlar, pis oyunlar, Kırıkkale Hacılar'da da yapılmıştır. Ali kıran baş kesenlere bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Hukuk tanımayanlara teslim etmeyeceğiz. Yolsuzluk girdabına bulaşanlara bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Adana’da yapılan seçimin sonrasında Adana Yüreğir İlçe Belediye Başkanı olan Mahmut Çelikcan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğine getirilmişti. Çelikcan’dan boşalacak yer için de bir belediye başkanı seçilecek.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim