Ne Mutlu Ahmet Türk'üm diyene!

  • Home
  • Ne Mutlu Ahmet Türk'üm diyene!
Ne Mutlu Ahmet Türk'üm diyene!
Taraf'ın Sivilay Ablası, okurlardan gelen bir soruya köşesinde işte böyle yanıt verdi...Abone ol

Kendisini Toplumsal Onarım ve Siyasal Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı, Ruh ve Sivil Hastalıkları Mütehassısı olarak tanımlayan Taraf'ın Sivilay Ablası, bugün okuruna ilginç bir yanıt verdi.... Haldun Çınar isimli bir okurun, "Sevgili Sivilay Abla, "Barış olsun, sonra da Allah ca seo new york nımı alsın" diyen Ahmet Türk'e yumruk atan gencin ruh halini engin mesleki birikiminizle çözümler misiniz? Bu olay örgütlü bir olay mıdır? Provokasyon mudur?" şeklindeki sorusuna Sivilay Abla'nın yanıtı ilginç oldu:

Cevap: Sevgili Haldun, ne demişler, anasına bak kızını al, devletine bak vatandaşını al. Ahmet Türk'e atılan ilk yumruk değil ki şaşıralım. Önce "ne mutlu Türküm diyene" denmiş. Ahmet Türk'ün dedesi de mutlu olmak için soyadını Türk yapmış. Ancak verilen söz tutulmamış. Bir Kürt, Türk olsa da bir türlü mutlu olamamış. Diyarbakır hapishanesine atılmış. Sayısız mahkemelere çıkarılmış. Satın aldığı eve sokulmamış. Partisi kapatılmış. Siyaseten yasaklı hale getirilmiş. Başbakan tarafından 'elini sıkmam da sıkmam' diye uzun süre diretilmiş.

Varlığını devam ettirebilmek için yeterli beyine sahip olmadığından pençelerini kullanmak durumda olan bir delikanlının attığı yumruk sayesinde ortaya çıkan gözü yaşlı, ağzı-burnu kanlı ihtiyar adam görüntüsü aslında bugüne kadar yapılanların resmini somut olarak ortaya koymuş. Bu sayede Ahmet Türk için herkesin yüreği burkulmuş.
Belki de ilk defa Ahmet Türk mutlu olmuş.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim