İstanbullu Bayburtluların köy yatırımı

  • Home
  • İstanbullu Bayburtluların köy yatırımı
İstanbullu Bayburtluların köy yatırımı
İstanbullu Bayburtlular 8 hanenin kaldığı köylerini unutmadı. Köydeki ticareti geliştirmek için hayvancılık projesi ürettiler.Abone ol

İstanbul'da yaşayan Bayburtlular, göç ettikleri köylerinde hayata geçirdikleri ''İmece Usulü Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Projesi'' ile hem köylerinden göçün önüne geçmeyi, hem de köye dönmek isteyenler için ka ohio seo ynak oluşturmayı hedefliyor.

Proje çerçevesinde dernek üyelerinin katılımıyla 230 adet koyun alan üyeler, hayvanları beslemeleri için Sorkunlu köyünde kalanlara teslim etti.

3 yıl boyunca koyunların hiçbirinin satılmayacağı, üyelerden de para istenmeyeceği projeye göre, sayıları 2 bine ulaştığında koyunlar satışa çıkartılacak.

Projeyle oluşturulacak kaynak hem köyden göçün önüne geçilmesi, hem de issizlik gibi nedenlerle köyüne dönmek isteyen ancak buna cesaret edemeyenlerin kullanması için harcanacak.

Projeye köylülerin tamamı katıldı. Şu anda 80 kişi projede bulunuyor. Uygulama ile 3 yıl boyunca kimseye geri para verilmeyecek. Aynı süre içerisinde para da istenmeyecek. Amaç alınan koyun sayısının 3 yıl içerisinde 2 bine ulaşması. Bu sayıya ulaşıldığında koyunlar satılarak projede bulunan kişilere kalıcı gelir sağlanmış olacak.

Sorkunlu köyü muhtarı Ali Osman Torlak da göçün önlenmesi amacıyla İstanbul'daki hemşehrileri tarafından uygulamaya konulan projenin kendilerini umutlandırdığını söyledi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim