Dondurma üreticilerine hijyen dersi

  • Home
  • Dondurma üreticilerine hijyen dersi
Dondurma üreticilerine hijyen dersi
Sivas Tarım İl Müdürlüğü Binası'nda, dondurma üreticilerine hijyen faktörü ile ilgili bir toplantı düzenlendi.Abone ol

Sivas Tarım İl Müdürlüğü tarafından dondurma üretici ve satıcılarını, dondurmalarını üretirken veya satarken dikkat etmeleri gereken hijyen faktörü hakkında bilgilendirmek için bir toplantı düzenlendi.

Sivas Tarım İl Müdürlüğü Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya Sivas Tarım İl indiana seo Müdürü Mehmet Beykaya'nın yanı sıra çok sayıda dondurma üreticisi ve satıcısı katıldı. Toplantıda konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Beykaya, havaların ısınmasıyla beraber dondurma tüketiminin artması nedeniyle dondurma üretici ve satıcılarının hijyenik koşullara asgari özenin göstermeleri gerektiğini belirtti.

Beykaya "Bu toplantıda dondurmanın üretiminde ve satışında uyulması gereken hijyenik şartlar firma sahipleri ve İl Tarım Müdürlüğümüz yetkilileri tarafından bir karara bağlanacaktır. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda hareket edilecektir. Halkımızın güvenle dondurma tüketmesi için İl Tarım Müdürlüğü ekiplerimiz 01.05.2010 tarihinden itibaren tüm dondurma üreten ve satan işyerlerini sıkı bir şekilde denetleyecek olup uygun üretim ve satış yapmayan işyerlerine yasal işlem uygulanacaktır" dedi.

Toplantı sonunda dondurma satışı yapan görevlinin kontaminasyon oluşumunu önleyici, hijyen koşullarına uygun şekilde satış yapması gerektiği, gıda ile gıdayla temasta bulunan madde ve malzemelerin piyasa gözetimi ve kontrolü ve denetimi ile işyeri sorumluluklarına dair yönetmeliğe uygun üretim ve satış yapılması sağlanması konularında fikir birliğine varılarak toplantı sona erdi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim