Diyarbakır'da Liselerarası Tiyatro Şenliği

  • Home
  • Diyarbakır'da Liselerarası Tiyatro Şenliği
Diyarbakır'da Liselerarası Tiyatro Şenliği
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Liselerarası Tiyatro Festivali düzenliyor. Bu yıl 6. düzenlenen şenlikte 8 lise yarışacak.Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun bu yıl altıncısını düzenlediği ''Liseler Arası Tiyatro Şenliği''nde 8 liseden 120 genç, 9 oyun sahneleyecek.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Rüknettin Gün, dün başlayan ve bir hafta ohio seo sürecek şenliğe 8 okuldan 120 gencin katıldığını bildirdi.

Gün, gençlerin nitelikli tiyatro izleyici olmalarına katkıda bulunmak, yeteneklerinin açığa çıkmasını ve sahneyle tanışarak öz güven kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenledikleri şenliğe bu yıl da büyük ilgi gösterildiğini söyledi.

Şenlik kapsamında öğrencilere kostüm, ışık, oyun seçimi, dekor desteğinde bulunduklarını ayrıca yemek ve ulaşım giderlerinin sağlandığını belirten Gün, şöyle konuştu:

''Şenliğe ilgi büyük. Öğrencilere teknik konularda ve oyun seçiminde destek oluyoruz. Öğrenciler daha sonra oyunları salonumuzda sergiliyor. Şenlikte öğrenciler 9 oyun sahneleyecek. Ayrıca şenlik kapsamında afiş tasarımı yarışması düzenliyoruz. Dereceye girenler altınla ödüllendirilecek.''

Etkinlikte, Yunus Emre Lisesi ''Hacı Bektaş-ı Veli'', Ziya Gökalp Lisesi ''Kadınlık Bizde Kalsın'', Namık Kemal Lisesi ''Sevgili Doktor'', Fatih Lisesi ''Ecel Servisi'' ve ''Babam'', Muazzez Sümer Kız Meslek Lisesi ''Kayıp Hayatlar'', Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi ''Parasız Avukat'', Özel Amid Lisesi ''Tevekuşu'', Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ''Saatleri Ayarlama Enstitüsü'' oyunlarını beğeniye sunacak.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim