Belediye Başkanı'na Kıbrıs'ta taciz

  • Home
  • Belediye Başkanı'na Kıbrıs'ta taciz
Belediye Başkanı'na Kıbrıs'ta taciz
Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ailesi ile birlikte gittiği Kıbrıs'ta UBP üyesi bir grup tarafından taciz edildi.Abone ol

Adana'nın Kozan ilçesi Belediye Başkanı Kazım Özgan, KKTC'de ailesiyle tatili sırasında, Ulusal Birlik Partisi (UBP) üyesi bir grup tarafından yolu kesilerek taciz edildi.

Akşam KKTC'den ayrılarak Kozan'a dönen Belediye Başkanı Kazım Özgan, yaptığı açıklamada, KKTC'de eğitim gören üniversite öğrencisi kızı Büşra Aslı ve iş adamı Orhan Doğantemur ile tatil ve akraba ziyareti için KKTC'ye gittiğini söyledi.

Orada ikamet eden bazı hemşehrilerinin daveti üzerine beraberindekilerle Dörtyol köyüne gittiklerini bildiren Özgan, ismini sonradan öğrendiği eski Tarım Bakanı Kenan Akın'ın kendisiyle polemiğe girmeye çalıştığını, daha sonra yanındaki BRT muhabirlerine dönerek, kendisini takip etmesi için talimat verdiğini ifade etti.

Özgan, buradan ayrıldıktan sonra televizyon muhabirlerinin bulunduğu aracın kendilerini takip ettiğini belirterek, ''Birkaç defa atlatmaya çalıştık ama olmadı. Otele dönüp arabamızı değiştirelim diye düşündük. Ancak o sırada halamın kızı arayıp beni davet etti. Ben de onu görmek için yoluma devam ettim'' dedi.

Ziyaahmet köyüne girişinde bir lokantada mola verdiklerini, burada kendilerini 15-20 kişilik bir grubun karşıladığını söyleyen Özgan, şöyle devam etti:

''Önce bizimle hawaii seo ilgili değildir diye düşündük, sonra bizi beklediklerini anladık. 15-20 kişilik bir grup, 'Dipkarpaz'a giderseniz orada hadise çıkar' deyip, bizi tehdit ettiler. 'Kozan'a da gelir seni buluruz. Buradan git' dediler. İsmini sonradan öğrendiğim, KKTC Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu da aralarında vardı. Sonra yolumuza ilerlerken arkadan arabalar takip etti. Aracın bir tanesi UBP giydirmeli bir araçtı. Güvenlik nedeniyle Magaso'ya gitmekten vazgeçtim. Olaylar sırasında yanımda olmayan kızımı da başka bir araçla yanıma aldırdım.''

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, aralarında UBP'lilerin de bulunduğu grubun davranışı karşısında üzüldüklerini belirterek, ''Ben bu olayı saygısız, seviyesiz olarak buluyor ve kınıyorum. Bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Ziyarette ulaşamadığım dostlarımdan da özür diliyorum. Ancak en kısa sürede yine gideceğim'' dedi.

Yolunu kesen araçlardan ikisinin plakasını polise verdiğini ve fiziki bir saldırı olmadığını kaydeden Özgan, ''Olayın tahlilini Kıbrıs halkı yapacaktır'' diye konuştu.

Tatilini yarıda keserek Kozan'a dönen Özgan, ziyaret ettiği akraba ve hemşehrilerinin de telefonla tehdit edildiğini söyledi.

-TALAT'A DESTEK VEREN ÖRGÜTLERDEN PROTESTO-

Bu arada, KKTC Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mehmet Ali Talat'a destek veren siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, AKP'li Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın 'taciz edilmesini' protesto ederek, olayı ''Kıbrıs Türk demokrasisi için utanç'' olarak niteledi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri Özgan'ın KKTC Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu, UBP İskele Milletvekili Ali Riza Usluer, Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen ve işadamı Halil Falyalı tarafından ''saldırıya uğradığını'' savunarak, olayı, Tuzluca kavşağında basın toplantısıyla protesto ettiler.

Toplantıya, CTP Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer ile Genel Sekreter Kutlay Erk, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Esat Varoğlu, Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkan Yardımcısı Sinan Bağdatlı ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) İskele İlçe yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı bildirildi.

Basın toplantısında, ''akrabalarını ziyaret amacıyla adada bulunan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın uğradığı saldırının Kıbrıs Türk demokrasisi için utanç olduğu'' belirtildi.

''Belediye Başkanının seyahatine engel olarak güzergahını değiştirmeye zorlandığı'' ifade edilen açıklamada, ''söz konusu saldırganlığı gerçekleştirenlerin UBP'li bakan, milletvekili ve belediye başkanın da içinde yer aldığı bir grup olmasının olayın vahametini daha da artırdığı'' kaydedildi.

-ERTUĞRULOĞLU, ÇAVUŞOĞLU'NU İSTİFAYA ÇAĞIRDI-

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Tahsin Ertuğruloğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nu istifaya çağırdı.

Tahsin Ertuğruloğlu, basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, ''Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Kıbrıs Türk halkı üzerinde sürdürülen baskı ve tehditlerin giderek arttığını'' savunarak, özetle şunları kaydetti:

''Adana Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, dün iktidar partisinin bir belediye başkanı, bir milletvekili ve bir bakanı tarafından tehdit edildi, ailesiyle birlikte bazı köylerde yakınlarına yapmayı planladığı ziyaret engellendi. Olay basit açıklamalarla geçiştirilemeyecek kadar ciddi olup, aynı zamanda Anavatan Türkiye'ye karşı yapılmış bir saygısızlıktır.''

''Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun da tehdit olayına müdahil olduğu'' iddialarına dikkati çeken Ertuğruloğlu, ''Çavuşoğlu, bağımsız yargı ve emniyet güçlerinin olayı soruşturarak neticelendirmesini beklemeden, böylesi demokratik bir sürece sürdüğü kara leke nedeniyle derhal istifa etmelidir'' ifadesini kullandı.

Ertuğruloğlu, ''Bakanların, belediye başkanlarının ve milletvekillerinin yol kesip, insan tehdit ettiği bir ortamda demokrasiden söz etmenin olanağı yoktur. Aydınlık günlere ulaşabilmemiz için, mağdur edilen insanımızın suçlular kadar cesur olması gerekir'' dedi.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim