Kocaeli'de et karaborsaya düştü!

  • Home
  • Kocaeli'de et karaborsaya düştü!
Kocaeli'de et karaborsaya düştü!
Sonunda bu oldu. Altınla yarışan et fiyatlarının ardından canlı hayvanlar karaborsaya düştü.Abone ol

Altın fiyatlarıyla yarışan et fiyatları Kocaelin'de etin karaborsaya düşmesine neden oldu. Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı Özcan Nigiz, "Et karaborsaya düştü" dedi.

46 yıllık kasap Osman Kuyu ise piyasada canlı hayvan bulamadıklarını söyledi.

Bir zamanlar et ihraç eden Türkiye, et ithal edecek duruma geldi. İç piyasada hayvan sa minesota seo yısındaki azalma ile et fiyatları sürekli artıyor. Artan fiyatlara rağmen kasaplar et bulmakta zorlanıyor. Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı Nigiz, yanlış hayvancılık politikası nedeniyle son zamanlarda sıkıntı yaşandığını söyledi. Kocaeli'de etin karaborsaya düştüğünü belirten Nigiz, kasapların vatandaşların isteğine cevap veremediğini bildirdi. Nigiz, "Şu anda tüketim çok, ama buna rağmen ürün yok. Kocaeli bölgesinde et adeta karaborsaya düştü. Kasaplar kesecek hayvan bulamıyor. Bir an önce önlem alınması lazım. Bugün önlem alınırsa bile ancak 2,5 yıl sonra et piyasası rahatlar. Çünkü bir hayvanın kesime hazır olması için bu kadar süre lazım. Yetkililer farkında değil, ama Türkiye'de et sıkıntısı hızla tırmanıyor" dedi.

KÜÇÜK BAŞ HAYVANIN NESLİ TÜKENİYOR

Kocaeli'de 46 yıldır kapapçılık yapan Osman Kuyu, sütün para etmemesi nedeniyle vatandaşların elindeki hayvanları sattığını söyledi. Özellikle küçük baş hayvanın neslinin tükenmek üzere olduğunu belirten Kuyu, bir önce bu konuda tedbir alınıp, dişi hayvanların kesilmemesini istedi.
Hayvan bulmakta zorluk çektiklerini de belirten Kuyu, acilen dişi hayvan ithali yapılarak, hayvancılık yapanların teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Kuyu, "46 yıldır Kocaeli ve Sakarya'nın köylerinde hayvan alıp kesiyorum. Şu anda piyasada hayvan yok." şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim