Mustafa Balbay Cumhuriyet'e kırgın

  • Home
  • Mustafa Balbay Cumhuriyet'e kırgın
Mustafa Balbay Cumhuriyet'e kırgın
İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Mustafa Balbay, Cumhuriyet Gazetesi'ni suçlayıcı açıklamalar yaptı.Abone ol

İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Mustafa Balbay, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığını belirterek, "Mesleki müebbetimi, makam olarak ilk cezamı aldım. Artık Cumhuriyet Gazetesinin Ankara Temsilcisi değilim" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada konuşan tutuklu sanık eski Yarbay Mustafa Dönmez, Zir Vadisi’ndeki aramalara ilişkin emniyetten gelen kamera kayıtlarında 104 kez kesinti gördüğünü belirterek, kayıtların sansürlendiğini savundu.

Dönmez, bu kayıtların Adli Tıp Kurumu, TÜBİTAK ve üniversitelere gönderilerek, sansürlenip oregon seo sansürlenmediğinin ortaya çıkarılmasını istedi.

Zir Vadisi’nde 18’i el bombası toplam 30 tane mühimmat olduğunu ifade eden Dönmez, "Ümraniye’de bulunup imha edildiği iddia edilen bombalarla buradakiler tıpa tıp aynı. Zir Vadisi’nin mühimmatları ile Poyrazköy’de çıkan mühimmatlar da aynı. Kafile, stok numaraları aynı. Bombaların benzemesi 72 milyonda bir olur. Bunlar bizlere karşı operasyon düzenlemek için konulmuştur. Bu kadar tesadüf olmaz" dedi.

Bombaların imha tutanakları ile imha edildiği söylenen yerlerin fiziki kesitlerini istediğini belirten Dönmez, yine Zir Vadisi krokisinin de kendisine ait olmadığını dile getirdi.

Dönmez, başına bir şey gelme ihtimali nedeniyle bu krokinin korunmaya alınmasını talep etti.

-TUTUKLU SANIK MUSTAFA BALBAY-

Tutuklu sanık Mustafa Balbay da dijital verileri delil olarak değerlendirmenin Ceza Muhakemesi Kanunu’nda hükme bağlandığını anlatarak, "Balbay’ın günlükleri" olarak bilinen dijital verilerin hukuki delil olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.

Balbay, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı merhum Oramiral Güven Erkaya, 10.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 9. Cumhurbaşkanı Süleyma Demirel’in de aralarında bulunduğu bazı kişilerle yaptığı görüşmelerin içeriğine ilişkin notların iddianameye konulduğunu öne sürerek, "Sekiz yıllık notlarım özel olarak bir araya getirilip, art arda oluşturulup günlükler şeklinde yapılmış. Bu notlar sizin önünüze gelirken de değiştirilmiş" dedi.

Bu notların kendisine ait konuşmaların yüzde 1’ini bile oluşturmadığını, sadece haber kaynaklarına sorular sorduğunu ifade eden Balbay, bu kişilerin hayatta olduğunu, yaptığı görüşmelerin de sadece 4’ünün baş başa olduğunu, diğer görüşmelerin heyetle ve kişilerin makamlarında gerçekleştiğini kaydetti.

Gazeteci olarak topluma karşı görevini yaptığını ifade eden Balbay, "Sizler beni iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılıyorsunuz. Ben gazeteciyim diyorum. Bu yasa maddeleri bize uygulanmayacaksa biz başka yasanın çocukları mıyız?. Vicdan, kanaat bize uygulanmayacaksa biz başka tanrının çocukları mıyız?" diye konuştu.

-AHMET TÜRK’E SALDIRIYI KINADI-



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim