Kasaba değil Kurtlar Vadisi

  • Home
  • Kasaba değil Kurtlar Vadisi
Kasaba değil Kurtlar Vadisi
Kırıkkale'ye bağlı Hacılar Belediyesinde adam öldürmeden kaçırmaya, şantajdan tehdide varan olaylar dizinin arkasından 6.1 milyon lira çıktı. Abone ol

Kırıkkale Hacılar Beldesinde belediye başkanın öldürülmesiyle başlayan olayların arkasından TÜPRAŞ'ın ödediği yıllık 6.1 milyon TL'lik verginin bulunduğu ortaya çıktı.

Yaşanan inanılmaz olaylarla Türkiye gündemine oturan ilçede de 4 bin 255 kişi yaşıyor.  Başta ayçekirdeği olmak üzere tarımla geçinen Hacılar kasabasına, TÜPRAŞ Rafinerisi ve gaz tesislerinden alınan çevre ve emlak vergi gelirleri hayat veriyor.

Hacılar Belediyesi ilk olarak MHP’li Belediye Başkanı Memduh Bodur’un öldürülmesi ile gündeme geldi. Ardından Bodur'un yerine eski makam şoförü de olan Erdal Erdoğan geldi. Erdoğan bir süre sonra Bodur'u öldürme suçlamasıyla tutuklandı. Geçtiğimiz günlerde de belediye başkan vekil greek turist seo liği seçimi öncesinde bir üye kaçırıldı.

İşte bütün bu kavganın arkasında “rant” var. TÜPRAŞ rafinerisinden belediye kasasına yıllık yaklaşık 7 milyon TL akratılıyor. AkçaGaz, Aygaz, AnadoluGaz, GüneyGaz, BizimGaz, İpraGaz gibi gaz tesislerinden gelen yaklaşık 5 milyon TL ile birlikte oluşan yıllık 12 milyon lira yaşanan olayların nedeni. Bu küçük yerleşim yerindeki her aile, çocuğunun 280 kişinin görev yaptığı belediyede çalışmasını istiyor.

DAHA ÖNCE DE CİNAYET VAR

Belediye Başkanı Bodur'un öldürülmesi ilk değil. 1993’te Belediye Başkanı SHP’li Muhittin Erdoğan’ın rafineri servisleriyle ilgili bir anlaşmazlık nedeniyle cinayete kurban gitti. Ardından geçtiğimiz aylarda Bodur öldürüldü. Yerine daha sonra Bodur'a suikast düzenlemekle suçlanıp tutuklanan Erdal Erdoğan geçti. Erdoğan cezaevinde yatarken bir skandal da geçtiğimiz hafta yaşandı.

MECLİS ÜYESİ KAÇIRILDI

Başkan ve 9 üyeden oluşan Belediye Meclisi’nden iki kişinin ölüm ve tutuklanma nedeniyle ayrılması üzerine 4’er Ak Partili ve MHP’li önceki gün seçim yapmak için toplandı, daha doğrusu toplanamadı. Çünkü Ak Partili üyelerden Cemal Çetin, bir gün önce bazı kişilerce kaçırıldı. Çetin, kendisi olmadığı sırada yapılan seçimin ardından sağ salim bulunurken, kendisini kaçıran M.K., D.Ö., Y.B. ile H.T. yakalandı.

ÇETİN OLAYI ANLATTI

“Belediye Meclisi üyelerinin kaçırılacağı halk arasında konuşuluyordu. Ama ben olacağım aklıma hiç gelmedi. Silahlı üç kişi yolumu kesti. Siyah bir Tempra’yla kaçırdılar. Bana ‘Sana zarar vermeyeceğiz. Seçim bittikten sonra bırakacağız. Direnmezsen canın yanmaz’ dediler.

Daha önce karşılaşmıştım bu adamlarla. Telefonla bir yerle konuştular. Birbirlerine ‘Abi yandık kameraya alınmışız. Evlerimizi basmışlar’ dediler. Bana iyi davrandılar. Seçimden sonra beni bıraktılar.”

4 ÜYEYLE SEÇİM

Ak Partililer tarafından Çetin’i kaçırmayı planlamakla suçlanan MHP’li Cengiz Arslan ise iddiaları reddediyor:
“Bu, AKP’lilerin komplosu. Kaçırma olunca suçlu otomatikman biz gözükecektik. Öyle de yaptılar. Biz kimseyi kaçırmadık. Onlar gibi katil de değilim. Koltuk için adam öldürmedik. Mart 2009 seçimlerini kazanmamızı bir türlü hazmedemediler. Kavganın sebebi bu.”

Çetin’in seçime gelmemesi üzerine geçici başkan vekilliği yapan Memduh Bağrıaçık, toplantıya katılan 7 üyeye seçimin 18 Nisan’a ertelendiğini duyuruyor. Ancak MHP’liler seçimin yapılmasını istiyor. Bağrıaçık toplantı kayıtlarını yanına alarak salonu terk ederken, MHP’liler seçimi devam ettiriyor ve Arslan’ı başkan vekilliğine seçiyor.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim