20 yıl sonra sınır kapısına kavuştular!

  • Home
  • 20 yıl sonra sınır kapısına kavuştular!
20 yıl sonra sınır kapısına kavuştular!
Marmaris’in Bozburun Beldesi 20 yıl aradan sonra yeniden hudut kapısına kavuştu.Abone ol

İçişleri Bakanlığı’nın 25 Eylül 2009 tarihli oluru üzerine 15 Nisan tarihi itibari ile faaliyete geçen Bozburun Deniz Liman Hudut Kapısı’nın açılışı geniş katılımla gerçekleşti.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, yaptığı konuşmada denizciliğin önemine değinirken, “Dünyanın değişik yerlerindeki enerji maddeleri ihtiyacı olan diğer bölgelere gıda maddeleri de yine ihtiyacı olan diğer bölgelere denizcilik yoluyla naklediliyor. Dış ticaretin büyük kısmı denizcilik yoluyla yapılıyor. Turizm faaliyetleri insanları birbirine yaklaştıran, önyargılarını yıkan medeni bir faaliyettir. Deniz hudut kapı hotel reklamları sının hem denizcilik açısından, hem turizm açısından çok büyük önemi var. Bu vesile ile kapının açılmasına sebep olan herkesi kutluyorum” dedi. Sınırların kaldırılması için adımlar atılması gerektiğini belirten Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, “Bu kapı ihtiyaç mı? Evet, gerçekten ihtiyaçtı. Yaratan sınır koymamış. “Gelin, geçin” demiş.

Ama biz kullar özellikle getirmişiz ortaya geçemezsiniz diyoruz. Bu kadar iç içe olan bir yerde, birbirlerinin suyuna muhtaç olan iki komşuya sen birbirini göremezsin diyoruz. Bugün birbirlerine ulaşacak şekilde kapıyı açıyoruz. Tarihi bir gün. Kapıyı açtık” şeklinde konuştu. Turizm sezonunda herkese büyük görev düştüğünü ve stratejik davranılması gerektiğini ifade eden Vali Altıparmak, “Ekonomisine katkısı olsun diye istiyoruz. O zaman çok daha stratejik davranmak zorundayız. Biz iyi misafiriz diye davranışımız gelen misafire sulu davranış olarak anketlere yansıyor. Davranış kalitemizi yükseltmek zorundayız. Güven telkin etmeliyiz. Bizim için kişinin bir defa değil birkaç defa geliyorsa başarılı olmuş oluruz. Kendinize nasıl davranılmasını istiyorsanız öyle davranın diyorum” diye konuştu.

İki kıyının insanlarını birleştiren bu sınırın kaldırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, konuşmasına Türkçe “Merhaba” diyerek başlayan Simi Belediye Başkanı Papakalodoukas ise, şunları söyledi: “Bugün her iki taraf için çok mutlu bir gün. İki taraf arasında yeni bir birlik başlıyor. İlişkilerin kuvvetlendirilmesi için mümkün olduğu kadar çok çalışmamız lazım. Aynı kıyıları, aynı türden insanları var. İki ülkede aynı şeyi pazarlıyor. En iyi yere gelmesi için işbirliği yapmamız lazım”

İlk olarak 1980 yılında kurulan ve ihtiyaç duyulmadığı gerekçesiyle kaldırılan Bozburun Deniz Liman Hudut Kapısı, İçişleri Bakanlığı’nın 25 Eylül 2009 tarihli oluru ile yeniden faaliyete geçerken, 15 Nisan – 5 Kasım tarihleri arasında sadece turistik amaçlı yatlara hizmet vereceği belirtildi. Hudut kapısından ilk girişi Simi Belediye Başkanı Papakalodoukas ve beraberinde ki 10 kişilik heyet Ostra teknesi ile gerçekleştirdi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim