Kadınlarda 2 kat fazla görülen hastalık

  • Home
  • Kadınlarda 2 kat fazla görülen hastalık
Kadınlarda 2 kat fazla görülen hastalık
Akıl hastalığı değil... Merkezi sinir sistemini etkileyen ve genç erişkinlerde; özellikle de 30 yaşlarındaki kadınlarda görülen hastalık...Abone ol

Multipl Skleroz (MS), merkezi sinir sistemini oluşturan beyin, beyincik ve omurilik gibi yapıları etkileyen ve genç erişkinlerde görülen bir hastalıktır. İl new jersey seo k belirtileri bir gözde görme kaybı veya bulanıklığı, çift görme, konuşmada zorluk, bir beden yarımında güçsüzlük ve uyuşukluk, ellerde titreme, yürüme güçlüğü veya dengesizlik, ince hareketlerde beceri kaybı olan bu hastalık en çok 20 ile 40 yaşlar arasında ortaya çıkmaktadır. Hastalığa ait ilk belirtilerin ortaya çıkış yaş ortalaması memleketimizde 27, batı ülkelerinin çoğunda ise 30 yaşında olup kadınlarda erkeklere göre iki kat daha fazla görülmektedir. Ancak yukarıda sayılan belirtiler, tek başlarına MS hastalığı için özgün olmayıp, birçok başka nörolojik veya diğer hastalıkta da görülebileceğini unutmamak gerekir.

"MS" yaşam boyu var olan bir hastalık, aslında belki "bir hastalık" demek çok doğru değil, zira MS daha çok bir hastalıklar grubu. Multipl sklerozun kendi içinde çok farklı seyreden , aynı özelliği paylaşsa bile hastadan hastaya büyük farkların görülebileceği değişik tipleri var.



Kategori : SAĞLIK
Whatsapp İletişim