Batmanlıların demokratik açılım merakı

  • Home
  • Batmanlıların demokratik açılım merakı
Batmanlıların demokratik açılım merakı
Batmanlılar, yaklaşık bir yıldır gündemde olan demokratik açılımın içeriğiyle ilgili bilgi bahibi olmak istiyor. Abone ol

Batmanlı bilgisayar öğretmeni Veysi Tutumlu, demokratik açılımın ne olduğunu ve içeriğiyle ilgili hala bir açıklama yapılmadığını belirterek, 'Bir Kürt vatandaşı olarak bu demokratik açılımın içinde barış ve huzurun yer almasını istiyorum'' dedi.

Tutumlu, "Biz büyüklerimizden gördüğümüz örf ve adetlerimizde Türkü lazı çerkezi herkese kardeşçe yaklaşmayı gördük. Bu sorunu olan insanlar çık istanbul seo ar çatışması olan insanlardır. Biz hep beraber yaşamaya hazırız ve bunu geçmiş yıllarda göstermişiz. Tek isteğimiz bu açılımın içeriğinin açıklanması" dedi. Batmanlı Hasan Göker ise demokratik açılımın içeriğiyle ilgili hala bilgi sahibi olamadıklarını ifade ederek, "Yıllardır Kürt, Türk halkları kardeşçe yaşadı. İstiyoruz ki yine bu şekilde devam etsin, biz Kürtler olarak kardeşliğin saplanması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Bu kentte nasıl Sakaryalısı, Kayserilisi, Erzurumlusu, Yozgatlısı ve Erzurumlusu aynı havayı teneffüs ediyorsa bizlerde aynı havayı teneffüs ediyoruz. Bizim demokratik açılımın içinde öncelikle Güneydoğudaki illerin tanıtılmasını istiyoruz. Buralarda yaşayan insanların yapıcı olduğunu ve yapıcı olduğunu göstermek için elinden gelenini yaptıklarının görülmesi ve bunun tanıtılmasını istiyoruz. Demokratik açılımı konuşan Ankara'daki yöneticilerimize şunu söylemek istiyoruz. Demokratik açılım sizce nedir? Siz bunu açıklayın ki bu halkta ne olduğunu anlasın'' dedi.

Batmanlı esnaf Bülent Sönmez ise "Demokratik açılımla ilgili alarak hükümetin açıklama yapmasını istiyoruz. Bir yıldır gündemde olmasına rağmen içeriğini bilmiyoruz. Demokratik açılımın Türkiye genelinde geniş kapsamlı açıklanmasını istiyoruz. Şu an muhalefette olan CHP ve MHP'nin bile açılımın içeriğiyle ilgili bilgi sahibi değildir. Biz halk olarak bu demokratik açılımın ne olduğunu ve hangi konuları içerdiğini bilmiyoruz. İçerikten tek beklentimiz yaşanmış kötü olayların son bulmasını ve Türk Kürt halklarının kardeşçe yaşamasıdır'' dedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim