Celal Doğan yanlış anlaşıldı!

  • Home
  • Celal Doğan yanlış anlaşıldı!
Celal Doğan yanlış anlaşıldı!
DP Adıyaman İl Başkanı Bekir Ağaoğlu, partisinin GİK Üyesi Celal Doğan'ın Adıyaman'da söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını söyledi. Abone ol

Partisinin Adıyaman teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada Güneydoğu halkının içinde bulunduğu ekonomik durumu anlatırken "Aç it fırını yıkar" atasözüyle bağdaştıran Celal Doğan'ın sözlerine İl Başkanı Bekir Ağaoğlu açıklık getirdi.

Celal Doğan'ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını vurgulayan Bekir Ağaoğlu, Celal Doğan'ın bölgedeki insanların ekonomik sıkıntılarına dikkat çektiğini ve bunu atasözüyle özdeşleştirdiğini söyledi. Kürtlere avukat seo hakaret içeren bir söz söylemediğini ve kendisinin de Kürt kökenli bir kişi olduğunu ifade eden Ağaoğlu, "Bu cümle yanlış anlaşıldı. Celal Doğan'ın bu bölge ile ilgili söylediği şey Güneydoğu'daki ekonomik sıkıntıları çekmekten ibarettir. Fabrikaların özelleştirilerek, bu fabrikalarda çalışan arkadaşlarımızın bu fabrikalardan çıkartılıp işsiz kaldığını görüyoruz. Celal Doğan, bu fabrikalarda çalışan insanlarımızın işsiz kaldığını ve insanlar işsiz kalınca gün geçtikçe açlık çektiğini söylüyor.

Açlık çok şey getirir biliyorsunuz. Celal Doğan, 'Bir ata sözü vardır' diyerek bu sözü söyledi. Yani insanlarımızın aç olduğunu dile getirdi. Bunun Türklükle, Kürtlükle ilgisi yok. Güneydoğu'da yaşayan insanlarımızın ne kadar işsiz olduklarını herkes görüyor. Celal Doğan, sözlerinde 'Eğer biz iktidara gelirsek yeniden istihdam yaratmak için bu fabrikaları yeniden biz kuracağız, kurduğumuz fabrikaları bölgede yaşayan işadamlarına verip, istihdam sağlayacak' anlamında söyledi. Sanki bu cümleler Güneydoğu'da yaşayan insanlara hakaretvari bir cümle olarak yansıtılmıştır. Bende Kürt kökenli bir vatandaşım. Celal Doğan bu bölgenin insanıdır. Adıyaman'ın ne olduğunu, işsizlik seviyesinin ne kadar yüksek olduğunu bilen birisidir. Kendisi sadece Güneydoğu'da ki işsizliğin Türkiye'ye maliyetini ortaya koymuştur" dedi.

Ağaoğlu, "On bine yakın güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 40 bine yakın insanın öldüğü, 70 bine yakın gazi ve malül olduğunu ve bunun bedelinin 600 milyar dolar olduğunu söylüyor. Oysa bu parayla istihdam sağlansaydı işsizlik ortadan kalkar ve Türkiye'ye ekonomisine katkı sağlardı. O kelime sadece işsizliğin ne kadar büyük bir oranda olduğunu, insanların aç kalınca ne kadar büyük şeyler yapabileceğini söylemek istemiştir" diye konuştu.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim