AK Parti'de tek oy ziyan olmasın diye!

  • Home
  • AK Parti'de tek oy ziyan olmasın diye!
AK Parti'de tek oy ziyan olmasın diye!
Paketin görüşülmesine yarın başlanacak. Oturumu kimin yöneteceğine göre AK Parti'nin bir oyu gidebilir.Abone ol

Anayasa değişikliğine ilişkin tartışmalı paketin görüşülmesine TBMM’de yarın başlanacak.

İktidar partisinde, kritik olan oy dengesini korumak için, kürsüye TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin çıkacak. Şahin bu konudaki bir soruya ‘’Muhtemelen otu istanbul seo uzmanı rumları ben yöneteceğim’’ dedi.

TEK OY ZİYAN OLMASIN DİYE!

TBMM’deki nöbet sıralamasına göre, 19 Nisan’dan itibaren oturumları AKP’li Başkanvekili Sadık Yakut’un yönetmesi gerekiyordu. Ancak kürsüye çıkan Başkanvekili oy kullanamıyor. Bu nedenle Sadık Yakut’un da oy verebilmesi için oturumları TBMM Başkanı Şahin yönetecek. Şahin’in oy hakkı bulunmuyor. Böylelikle 335 oya sahip AKP’de Anayasa paketinin geçmesi için gereken 330 kritik oy dengesinde fire olmamasına çalışılacak.

İKİ TUR YAPILACAK

Gazeteport'a göre; anayasa değişiklikleri, TBMM’de iki tur halinde görüşülecek. İlk turda teklifin tümü ve maddeleri üzerinde yapılan konuşmaların ardından tek tek maddeler ele alınacak. Ardından da her madde için gizli oylamaya geçilecek. Teklif için ilk turda "Maddelerine geçilmesi" ve 29 madde için toplam 30 gizli oylama yapılacak. Maddeler üzerinde değişiklik önerge verilmesi halinde ise önce işari oylama yapılacak. Önerge, işari oylamada kabul edilirse, bu kez en az 330 oyun aranması için gizli oylamaya gidilecek.

İKİNCİ TUR 48 SAAT SONRA



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim