Öldürülen MHP'linin yerine Ak Partili!

  • Home
  • Öldürülen MHP'linin yerine Ak Partili!
Öldürülen MHP'linin yerine Ak Partili!
Öldürülen Belediye Başkanı MHP'li Memduh Bodur’dan boşalan göreve bugün Belediye Meclisi'nde yapılan seçimde Ak Partili biri seçildi. Abone ol

KIRIKKALE’nin Hacılar Beldesi’nde 11 Mart günü öldürülen Belediye Başkanı MHP'li Memduh Bodur’dan boşalan göreve bugün Belediye Meclisi'nde yapılan seçimde Ak Partili Hacı İbrahim Gündoğdu getirildi.

MHP’li Başkan Memduh Bodur’un öldürülmesinin ardından bu koltuğa oturan Ak Partili Belediye Başkan Vekili Erdal Erdoğan, başkanı geçen yıl yaralandığı olayda öldürmeye azmettirmek suçundan tutuklandı. Ak Parti yö mobil uygulama geliştirme uygulamaları neticilerinin başvurusu üzerine Erdoğan'ın yerine Seçim Kurulu kararıyla yedekten Ak Partili Kenan Yılmaz, Belediye Meclisi üyesi oldu.

İKİNCİ SEÇİMDE SONUCA GİDİLDİ

5 Ak Partili, 4 MHP'li üyenin bulunduğu Hacılar Belediye Meclisi'nde 14 Nisan günü Başkan Vekilliği seçimi yapılması kararlaştırıldı ancak seçimden bir gün önce Ak Partili üye Cemal Çetin kaçırıldı. Seçime Ak Partili üyeler katılmayıp tutanak tuttu, MHP'li 4 üyenin oyu ile aynı partiden Cengiz Aslan, Belediye Başkan Vekili seçti. Seçim Kurulu, kaçırma olayı nedeniyle bu seçimi iptal etti. Ak Partili Cemal Çetin'in kaçırılmasıyla ilgili MHP'li üye Cengiz Arslan, kendisine yardımcı oldukları öne sürülen Mevlüt Gacar, Demiray Özdemir ve Yurdalan Bozer de tutuklandı.

Hacılar Belediye Meclisi'nde bugün yapılan Belediye Başkan Vekili seçimine MHP'li üyeler katılmadı ve Ak Partili 5 üyenin oyu ile bu partiden Hacı İbrahim Gündoğdu, Belediye Başkan Vekili seçildi.

YENİ BAŞKAN HUZUR VAAT ETTİ

Hacılar Belediye Başkan Vekili olan Hacı İbrahim Gündoğdu da yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarım beni Başkan Vekilliğine layık gördüler. Kasabada huzuru sağlamak için elimden geleni yapacağım. Vatandaşlarımızdan sabır ve bana destek olmalarını istiyorum” dedi.

Olaylar nedeniyle jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı Hacılar Beldesi'nde halk artık gerginliğin son bulmasını istiyor.

RANT KAVGASI İDDİASI

Hacılar Beldesi'nde bu siyasi çalkantıların perde arkasında rant kavgası olduğu ileri sürüldü. Belde sınırları içindeki TÜPRAŞ’ın yıllık 6.1 milyon lira vergi ödediği Hacılar Belediyesi'nde, 3 bin 300 nüfuslu beldeki her evden bir kişinin çalıştığı belirtildi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim