CHP'li İnce'den sözleşmelilere destek

  • Home
  • CHP'li İnce'den sözleşmelilere destek
CHP'li İnce'den sözleşmelilere destek
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, hükümetin eğitim politikasını eleştirerek öğretmenlerin karın tokluğuna çalıştıklarını söyledi.Abone ol

Eğitim- Sen Uşak Şubesi tarafından Köy Enstitüleri Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde “ Köy Enstitüleri ve Günümüzde Eğitim Politikaları” konulu konferans düzenlendi.

İstanbul Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin konuşmacı olarak katıldığı konf hair transplant turkey cost erans yoğun ilgi gördü. Konferansa CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, CHP İl Başkanı İsmail Demirel ve çok sayıda davetli katıldı. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, hükümetin eğitim politikalarını eleştirerek, köy enstitülerinin eksikliğinin her geçen gün daha fazla hissedildiğini söyledi.

Yalova Milletvekili Muharrem İnce konuşmasında şunları söyledi; “Köy enstitüleri ile bir çok ilk başarıldı. Bugün hala köy enstitülerinin yaptığı işleri konuşuyoruz. Enstitülerin kısa yaşamına rağmen hala konuşulması ise yapılan güzel işlerin bir neticesidir. Bugün enstitülerde yakaladığımız başarıyı devam ettiremiyoruz. Eğitim anlamında kötü günler yaşıyoruz. Japonya 1923 yılında okuma yazma oranını yüzde 99 rakamı ile aşmışken bizlerde bu orana 2010 olmasına rağmen ulaşamadık” Hükümetin eğitim politikalarını da eleştiren İnce şöyle devam etti; “Hükümetin eğitim politikaları son derece başarısız. 61 bin öğretmen karın tokluğuna sözleşmeli olarak çalışmaya devam ediyor. Milli Eğitim verilerine göre 131 bin öğretmen açığı bulunuyor. Buna rağmen bir şey yapılamıyor. Milli Eğitim’in yüzde 50’sinden fazlasında idarecilik vekaleten yürütülüyor. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı’na açılmış olan dava sayısı 18 bin 500 civarında. Günümüzde bilimin önceliğine önem veren eğitim yerine başka kavramlar yerleştirilmek isteniyor”



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim