Açılımda Erdoğan'ı şoke eden şey!

  • Home
  • Açılımda Erdoğan'ı şoke eden şey!
Açılımda Erdoğan'ı şoke eden şey!
Başbakan'ın dün keyfi yerindeydi! Sorulara birer birer cevap verdi hatta bazılarını gülerek geçiştirdi!Abone ol

Başbakan Erdoğan, Anayasa taslağının yarın TBMM’ye geleceğini hatırlattı ve CHP’nin önerisiyle ilgili olarak, “Geri adım atmayız” dedi. Canlı yayında Youtube nasıl bağlandığını sorulmasına rağmen cevaplamayan Erdoğan cebindeki küçük çakıyı neden taşıdığını anlattı. İşte Erdoğan'ın sözleri;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV’nin canlı yayınında gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan; Nermin Yurteri, Oğuz Haksever, Mirgün Cabas ve Murat Akgün’ün sorularına yanıt verdi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

KIBRIS

"Henüz kesin sonuç gelmedi ama Derviş Eroğlu’nun kazandığını bana ilettiler. Orada hangi cumhurbaşkanı gelirse gelsin, bu kararlığı devam ettirmesi gerekir.

Sayın Eroğlu da 'Aynı kararlılıkla devam edeceğiz' dedi. Farklı bir sürecin işleyeceğini düşünmüyorum.

AB’nin bu konudaki attığı adımlarda tutarlılık noktasında sıkıntı var. Dürüst, samimi davranmadılar. 'Verdiğiniz sözlerin arkasında durmadınız’ diye söyledik. O dönemin liderleri yok ama Sayın Schröder yazdığı anılarında 'Yapılanın bir ahlaksızlık olduğunu' ifade etmiştir. Bayan Merkel, Güney Kıbrıs’ın bu dönemde AB’ye alınmasının 'hata' olduğunu söylemiştir. Muktesabata uymayan birçok şey var.

İster kabul ederler ya da etmezler orada bir Türk devleti var. Yok sayılması tutarlık değildir.

Avrupa’da ofisler açıldı. Sayın Ta Kuvars kum lat liderlerle görüşmeler yaptı. AB’nin sürece soğuk davranması KKTC’deki soydaşlarımızı kırgınlığa yöneltmiş olabilir.

Papanderou’yu olumlu görüyorum. İşbirliği konseyi oluşturmayı düşünüyoruz. Benim arzum, yıl sonuna kadar bu işi bitirelim. Bu işin masada kalması her iki tarafı da rahatsız ediyor. Bazıları uzamasını istiyor ama biz bitmesini istiyoruz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Sayın Cumhurbaşkanı’yla görüşmem olmadı. Özal döneminde gündeme geldi. Benim başbakanlığımın ilk döneminde gündeme getirmiştik, konuşulmuştu. Yeni köklü bir Anayasa gündeme gelirse 'olabilir' dedik. Ama halkımızın talebi burada çok önemli. Böyle bir adım atılabilir.

Başkanlık sistemini uygulayan ülkelere baktığımızda istikrara güç katıyor. ABD’ye baktığımızda, kongre onay vermeden yapamıyor.

Köklü bir Anayasa değişikliğine girilirse seçimlerde gündemimize oturabilir. Halkımıza sorabiliriz. Destek verirse parlamentonun gündemine getiririz.

Anayasa gizli oynama, dört dörtlük özgür. Bütün mesele milletvekilinin kendi içinde tutarlı olmasıdır.

Yepyeni Anayasada çok farklı değişiklikler olur. Talep olduğu için mini paketi hazırlayarak, görüşme talebinde bulunduk. Birçok görüşme oldu, bu noktaya geldik.

Fransa başkanlık sisteminde başarılı. Fransa’da, Almanya’da cumhurbaşkanını tanır mısınız? Cumhurbaşkanı semboliktir. En başarılısı ABD’dir.

Biz zaten başlığını atıyoruz, detaylarına girmiş değiliz. Bu benim yaptığım özel çalışmaların sonucudur.

O zamana kadar kim öle kim kala... Halkımın talebi önemli, o günün şartlarıyla göreceğiz.

ERDOĞAN ANAYASA TASLAĞINI ANLATTI
AK PARTİ'YLE İLGİLİ KAPATMA DAVASI
İDDİALARINA SERT ÇIKTI!

[PAGE]

ANAYASA TASLAĞI

CHP’nin yaklaşımı çirkin. 'Desteklerim' derken bu maddeler doğru, 'Anayasa Mahkemesi’ne götürürüm' deyince yanlış. Bunda samimiyet var mı?

Halka götürme noktasında sıkıntı yoksa, buyursanlar tamamını halka götürelim. Çağrıyı direkt olarak Cumhurbaşkanı’na yaptılar, muhatap Meclis Başkanı’dır. Bu Cumhurbaşkanını mindere çekme anlayışıdır.

Bu safhada olacak bir şey yok. Buradan geri adım atmamız söz konusu değil.

Yüksek Yargı’nın yaptığı yorumdur. Somut olarak bir şey söylemiyorlar. Parlamentonun seçmediği bir yargı yok, sadece bizim ülkede var. Geçmişte Yüksek Yargı’yı parlamento atamıştır, Yekta Güngör Özden atanmıştır.

HSYK’da Adalet Bakanı’na bile tahammül yok. Adalet Bakanı’nın yetkilerini adeta aldık. Sekretarya HSYK’nın içinde, kurullarda Adalet Bakanı yok.

Tayin, atamalarda yetki HSYK’ya devrediliyor. Rahat bir zemine kavuşturuluyorlar. Buna tahammül edemiyorlar. Diyorlar ki 'Kürsüden neden 10 kişi geliyor?'. Bu 10 kişi hakim ve savcılardır.

Bu nasıl 'Kendi yargımızı oluşturma', atamayı biz mi yapıyoruz? Kimsenin tasarrufu yok.

330’la ilgili endişem yok. Oylamada fire beklemiyorum. Bir arkadaşımızın istifa kararı olmuştur, böyle bir karar almaması gerekirdi. Ama kabul oyu vereceğine inanıyorum.

‘AK Parti kapatılır mı kapatılmaz mı?’ sözlerini doğru bulmuyorum. Google’larda, Youtube'lardan iddianameler hazırlamak hukuk sistemini rencide eder. Böyle bir şeyin olacağına ihtimal vermiyorum.

İddia makamına somut veri ortaya koymak yaraşır. O makamlarda bulunanların bu tür açıklamalar yapmalarını doğru bulmuyoruz. Bu istikrara gölge düşürür.

Varsa iddianızı açıklarsınız, hakim makamı da karar verir. Ama yorum yapılması doğru değil. Herkes işini bilsin.

Bize kadar 16-17 kere değiştirilmiş. Bu kadar telaş niye? Ankara Adliyesi’nde niye oturum düzenliyor? Bunlar hiç şık değil. Farklı salonlarda, yerlerde yapabilirlerdi.

DOKUNULMAZLIK

Dokunulmazlık konusu sadece Türkiye’yi mi ait? Bu konu AKP’den önce yok muydu?

ABD, Fransa, İspanya, Japonya, İsveç ve İngiltere’de dokunulmazlık var. Biz de var. Herkes için geçerli olursa dokunulmazlığın kaldırılmasına varız.
Ancak getirisini, götürüsünü iyi bilmek lazım. Bu iş kürsüde başlayıp kürsüde bitmiyor ki... Siz bürokrata hesap vermek zorunda kalırsanız çalışamazsanız.

Galataport, Haydarpaşaport olayı... Yargı kararları nedeniyle birçok ihale yarım kaldı. Onların cebinde bir şey çıkmıyor, kararları çok rahat veriyorlar.

‘Atatürkçüyüz’ diyorlar, uygulamalara bariyer oluşturuyorlar. Ayaklarımıza pranga vurmaya çalışmayın, bırakın biz koşuyoruz. Battık, bittik, yok oldu dediler. Ne oldu? Bir tane finans kuruluşu battı mı? Komşunun, Amerika’nın hali ortada.

YENİ MEMUR ALINACAK
ERMENİSTAN KONUSUNDA NET AÇIKLAMA

[PAGE]

Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim