Obama hangi gezegeni işaret etti?

  • Home
  • Obama hangi gezegeni işaret etti?
Obama hangi gezegeni işaret etti?
Ne ay ne satürn. ABD Başkanı Obama için varsa yoksa Mars. Siyahi başkan hedefini kararlılıkla açıkladıb Abone ol2030’lu yıllarda “Kızıl Gezegen”e insan ayağı basacak. ABD Başkanı Obama "o günü göreceğim" dedi.

Geçtiğimiz aylarda NASA’nın Ay’a ve ötesine insanlı seferleri içeren “Constellation” projesini askıya alma planlarını açıkladığı için eleştirileri oklarına hedef olan ABD Başkanı Barack Obama, Mars’a gidiş h hair transplant cost in turkey edefinin değişmediğini açıkladı.

Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde konuşan Obama, 2030’lu yılların ortalarında astronotların Mars çevresinde dolanıp Dünya’ya döndürülebileceğine, ardından da Mars’a iniş’in gerçekleştirilebileceğine inandığını söyledi. Obama “Bunu görebilecek kadar yaşayabileceğimi sanıyorum” diye ekledi.

NASA için zorlu hedefler koyduğunu ve bunlara ulaşılabilmesi için 6 milyar dolar ek ödenek sağlandığını kaydeden ABD başkanı, 2025 yılına kadar Ay’ın ötesine insanlı seferlere olanak sağlayacak yeni uzay araçlarının geliştirileceğini ve ilk adım olarak da Astronotların bir asteroide iniş yapacağını kaydetti.

Obama, bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için, yeni itki konseptlerine sahip roketlerin gereğine işaret ederek, geçmişteki roket teknolojisinin tekrarının söz konusu olamayacağını, yeni tasarımlı bir roketin geliştirilmesine 2015 yılına kadar başlanacağını kaydetti.

ABD başkanı, daha önce bağımsız bir uzmanlar kurulunun raporu doğrultusunda Constellation programı çerçevesinde Ay’a dönüş için astronotları taşıyacak “Orion” uzay gemisi ve “Ares” roketler dizisinin rafa kaldırılmasını, “sürdürülebilir bir gidiş olmadığı, gerçekleşmesinin çok pahalı ve uzun zaman alacağı” gerekçeleriyle savundu.



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ
Whatsapp İletişim