Diyetisyen Ayşe Korkmaz, besin öğeleri açısından bakıldığında çikolatanın kalsiyum, fos hair transplant turkey cost for, magnezyum, demir, çinko ve bakır gibi mineraller içerdiğini, ayrıca, çikolatanın kanser ve kalp hastalıklarının önlenmesinde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde de olumlu etkileri olduğunu söyledi.
Çikolatada, polifenol ve içeriğindeki prosiyanidin, epikateşin, kateşin gibi antioksidan bileşimler bulunduğunu kaydeden Korkmaz, "Meyve, sebze, şarap ve yeşil çaya kıyasla, çikolata ve kakaonun çok daha fazla polifenol içerdiği saptanmıştır. Polifenoller antioksidan özelliğe sahip bileşiklerdir. Yapılan son çalışmalarda çikolatanın sağlığını koruyan 'flavonoid'leri bol miktarda içerdiği tespit edilmiştir.
Kategori : SAĞLIK